Πολιτική

Με συμβολικό τρόπο η κάθοδος του Ερντογάν στα Κατεχόμενα

19.07.2021 | 20:44

Στα κατεχόμενα βρίσκεται από σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωταγωνιστώντας στη φιέστα που η Άγκυρα οργανώνει για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Τα "σπουδαία νέα" που είχε προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει, αφορούν, τελικά, ένα φαραωνικό σχέδιο κατασκευής στα κατεχόμενα κτιριακού συμπλέγματος που περιλαμβάνει και τη δημιουργία εθνικού κήπου.

Σε ρόλο νέου εισβολέα ο Ταγίπ Ερντογάν, προσγειώθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα, Βόρεια της Λευκωσίας, λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα.

Για την μεταφορά του Τούρκου Προέδρου και της πολυμελούς συνοδείας του χρειάστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ δύο αεροσκάφη της τουρκικής προεδρίας.

Ο ίδιος λάτρης του εντυπωσιασμού κατέβηκε από το δεύτερο με την σύζυγό του Εμινέ και έγινε δεκτός από τον Ερσίν Τατάρ, πρόεδρο του ψευδοκράτους.

Οι προθέσεις Ερντογάν είχαν ξεκαθαριστεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Η Τουρκία ουσιαστικά δεν επιθυμεί λύση στο Κυπριακό.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε όλα τα μέρη που επιθυμούν ένα δίκαιο, διαρκές και βιώσιμο μέλλον στην Κύπρο να εκμεταλλευτούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία. Μια λύση στην Κύπρο μπορεί να βρεθεί μόνο με βάση ότι πραγματικά συμβαίνει στο νησί. Εάν πρόκειται να υπάρξει μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης, μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ δύο ισότιμων, κυρίαρχων και ανεξάρτητων κρατών.»

Από την ομιλία Ερντογάν 47 χρόνια από το αιματοκύλισμα του Αττίλα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κορώνες.

Τα “καλά νέα” προς την Τουρκοκυπριακή πλευρά που ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει δεν ήταν τελικώς τίποτα περισσότερο από εξαγώγιμο φαραωνικό μεγαλείο…

«Θα κατασκευάσουμε ένα νέο Προεδρικό Μέγαρο και επίσης έναν σπουδαίο, εκπληκτικό εθνικό κήπο.»

Τον σχεδιασμό του Μεγάρου έχει επιβλέψει προσωπικά ο Τούρκος Πρόεδρος και κομίζει ως δώρο στον εκλεκτό του στα κατεχόμενα τρία διαφορετικά αρχιτεκτονικά σχέδια.

Η κατασκευή του νέου Προεδρικού Μεγάρου αλλά και του κοινοβουλίου του ψευδοκράτους αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων τριών μηνών και παραμένει επτασφράγιστο μυστικό το πόσο θα κοστίσουν. Η τοποθεσία που ο ίδιος ο Ερντογάν έχει επιλέξει είναι η περιοχή του Αγίου Δομετίου στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/07/2021

Πολιτική