Κόσμος

Γερμανία: Περισσότεροι από 130 νεκροί -Εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

17.07.2021 | 20:56 Eνσωμάτωση

H Γερμανία ζει μία τραγωδία χωρίς τέλος, καθώς οι νεκροί από τις πλημμύρες ξεπέρασαν ήδη τους 130 και οι αγνοούμενοι τους χίλιους. Δεκάδες είναι τα θύματα και στο γειτονικό Βέλγιο, ενώ η σφοδρή κακοκαιρία έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες καταστροφές και στην Ολλανδία.

Στο Έρφσταντ της δυτικής Γερμανίας η γη άνοιξε και κατάπιε τα πάντα: το δρόμο, ολόκληρα σπίτια, αυτοκίνητα.

Καθώς τα νερά υποχωρούν, οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια, από τα οποία έφυγαν για να γλιτώσουν από τη μανία της φύσης.

Όμως πολλοί βρίσκουν μόνο χαλάσματα. Ο Αχίμ Χοκ έχασε τα πάντα. Και το σπίτι, και το ιχθυοτροφείο, που είχε στήσει.

«Είχα επενδύσει επιπλέον 35.000 ευρώ στο σπίτι μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Άλλαξα τα πάντα, ακόμα και τους σωλήνες. Θα πρέπει να πληρώσω τους λογαριασμούς έτσι κι αλλιώς.»

Ο γείτονας του επιθεωρεί το σπίτι που έχτισε με τα χέρια του πριν από 50 χρόνια. Κατάφερε να διαφύγει την τελευταία στιγμή με τα εγγόνια του.

«Τα πάντα ήταν καλυμμένα με νερό. Εάν έπεφτες, θα εξαφανιζόσουν, τόσο δυνατή ήταν η πίεση του νερού.»

Περισσότεροι από 130 άνθρωποι δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη ζωή τους, οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι από χίλιοι.

Τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών έπεσαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο και πολλοί εκφράζουν φόβους ότι οι συγγενείς, με τους οποίους έχουν χάσει κάθε επικοινωνία, ίσως να μη ζουν.

Στο Βέλγιο, κάτοικοι της Λιέγης παρακολουθούν με τρόμο ένα ποταμόπλοιο να βυθίζεται και να παρασύρεται από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Μόουζε.

Στην πόλη Σενέ, σπίτια μισοβυθισμένα στα νερά καίγονται μετά από βραχυκύκλωμα…. Οι ένοικοι πρόλαβαν να διαφύγουν με ελικόπτερα.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βέλγιο από τις πλημμύρες.

Χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νότια Ολλανδία όταν τα ορμητικά νερά έσπασαν ανάχωμα και κατέκλυσαν ολόκληρες πόλεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/07/2021