Κόσμος

ΗΠΑ: «Η παραπληροφόρηση σκοτώνει τους ανεμβολίαστους», λέει ο Τζο Μπάιντεν

17.07.2021 | 21:00

Μοιάζει με εφιάλτη, τα τέσσερα εκατομύρια ξεπέρασαν οι νεκροί από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αναγκάζει τον Πρόεδρο Μπάϊντεν να κηρύξει τον πόλεμο κατά της διαδικτυακής παραπληροφόρησης για τα εμβόλια. Την ίδια ώρα, στη Βρετανία, οι επιστήμονες προειδοποιούν τον Μπόρις Τζόνσον ότι αν άρει όλους τους περιορισμούς θα μετατρέψει τη χώρα σε φωλιά μεταλλάξεων.

Εκείνους που καλλιεργούν το κλίμα αμφισβήτησης των εμβολίων μέσα από τα τα κοινωνικά δίκτυα έδειξε ο Τζο Μπάντεν ως υπεύθυνους για το νέο κύμα μολύνσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας εμμέσως από τους υπεύθυνους των εταιρειών να λάβουν μέτρα για να περιοριστεί η παραπληροφόρηση.

-Για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό, ποιο είναι το μήνυμά σας στις πλατφόρμες όπως το Facebook;
– Σκοτώνουν ανθρώπους. Κοιτάξτε, η μόνη πανδημία που έχουμε είναι στους ανεμβολίαστους. Και αυτοί σκοτώνουν ανθρώπους.

Μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες πενταπλασιάσθηκαν τα ημερήσια κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνώντας τις 40.000 ενώ διπλασιάσθηκαν οι θάνατοι.

Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στις ΗΠΑ

20/6 8.103 κρούσματα 144 θάνατοι
16/7 40.529 κρούσματα 293 θάνατοι

Τα κρούσματα της μετάλλαξης δέλτα αυξάνονται σε όλες τις πολιτείες, όμως τα περισσότερα είναι σε πολιτείες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Τουλάχιστον μια δόση εμβολίου έχουν κάνει περίπου 185 εκατομμύρια Αμερικανοί ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας-160 εκατομμύρια- είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Εμβολιασμός στις ΗΠΑ

τουλάχιστον 1 δόση: 185,4 εκατομμύρια
πλήρως εμβολιασμένοι: 160,6 εκατομμύρια

Την ίδια στη Βρετανία, οι επιστήμονες προειδοποιούν τον πρωθυπουργό Τζόνσον ότι αν εφαρμόσει το σχέδιό του για άρση των περιορισμών από τη Δευτέρα, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε εκκολαπτήριο νέων μεταλλάξεων.

Τα ημερήσια κρούσματα έχουν εκτοξευθεί πάνω από τις 50.000 και αναμένεται ότι θα ανεβούν στις 100.000 ενώ προσβλήθηκε από κορωνοϊό και ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ.

Στην Ισπανία, επανήλθε από χθες το βράδυ η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στη Βαρκελώνη, με τη καταλανική αστυνομία να απομακρύνει από τις πλατείες χιλιάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στις πλατείες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/07/2021

Κόσμος