Ελλάδα

Αβέβαιο το εργασιακό μέλλον για τους ανεμβολίαστους

17.07.2021 | 20:25

Βέβαιος ότι θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων εμφανίζεται μιλώντας στο MEGA ο Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να έρθει νέος νόμος για κάτι τέτοιο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "H κείμενη νομοθεσία έχει άρθρο που λέει ότι μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο και να απολύσει έναν εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση. είναι πράγματα που θα συμβούν συμπλήρωσε. Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αποκαθιστά τις ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα των αναγκαστικών εμβολιασμών στον χώρο της υγείας ενώ τη ιδιά στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα τρομάζουν τους ειδικούς.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως οι εμβολιασμένοι πολίτες θα αποκτούν ολοένα και περισσότερα προνόμια.

«Θα συνεχίσουμε να αποκαθιστούμε τις ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών και να προσπαθούμε να πείσουμε όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν πρόκειται για προνόμια και τιμωρία. Είναι η αναλογική φροντίδα του κράτους για τις ελευθερίες των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.»

Η κυβέρνηση επενδύει στον διχασμό προκειμένου να κρύψει της ευθύνες της για την πανδημία τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και το το πλαίσιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν δεν θα παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο αλλά θα μπορούν να τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να τεθούν σε αναστολή εργασίας μέχρι το τέλος της πανδημίας γεγονός που σημαίνει ότι ο υπάλληλος θα επανέλθει κανονικά στη θέση του όταν κριθεί πως δεν υπάρχει πλέον υγειονομικός κίνδυνος.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ξεκομμένη από τη συνολική  κοινωνική πολιτική στον τομέα της υγείας, δυστυχώς αξιοποιείται για να ενισχυθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός», αλλά και ο φόβος, η καχυποψία και ο ανορθολογισμός»

«Ένας καλός και πολύ σπουδαίος λόγος απόλυσης κ. Γεωργιάδη της Κυβέρνησης σας, είναι η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από σας, για την οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά εσείς και τα  παρασιτικά ολιγαρχικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετείτε.»

Να σημειωθεί ότι όσοι υπάλληλοι βρεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών και σε αναστολή εργασίας εκτός από τον μισθό τους θα χάνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/07/2021

Ελλάδα