Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μια ανάσα από το «κόκκινο» η Αττική – Ανησυχία για τους ανεμβολίαστους

16.07.2021 | 20:00 Eνσωμάτωση

Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική, αφού πλέον σε όλα τα προάστια τα κρούσματα εκτοξεύονται.

Στο «πορτοκαλί» η Αττική

Για ακόμη ένα 24ωρο, η Αττική κατέγραψε τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Χθες, στον κεντρικό τομέα Αθηνών έφτασαν τα 304, στον βόρειο τομέα τα 184, στον νότιο τα 172, στην ανατολική Αττική τα 153, ενώ στον δυτικό τομέα Αθηνών τα 139.

Την τελευταία εβδομάδα, η ανοδική πορεία θετικότητας των κρουσμάτων συνεχίζεται στην Αττική, με μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνουν τα 241 στον κεντρικό τομέα των Αθηνών, τα 162 στον βόρειο, τα 160 στον νότιο, τα 130 στην ανατολική Αττική και τα 120 στον δυτικό τομέα.

Οι πολίτες ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας και αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι για τους επόμενους μήνες.

Δραματική έκκληση για εμβολιασμούς

Οι ειδικοί κάνουν δραματική έκκληση προς τους νέους που αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας να σπεύσουν να εμβολιαστούν, αλλά και στους πολίτες άνω των 50  που κινδυνεύουν περισσότερο.

Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια στις παραλίες σε νέους για να τους πείσει ότι ο εμβολιασμός είναι πλέον απαραίτητος.

Με τα κρούσματα να βαράνε «κόκκινο» σε όλα τα προάστεια της Αθήνας, ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/07/2021