Ελλάδα

Κορωνοϊός: Απίστευτες εικόνες από τη συγκέντρωση αρνητών – Συνωστισμός, απουσία μέτρων & συνωμοσιολογία

15.07.2021 | 20:37

Την ώρα που οι επιστήμονες περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα το καλοκαίρι που έρχεται, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη στο Σύνταγμα και την Ομόνοια φωνάζοντας συνθήματα κατά των εμβολίων.

Μπορεί στη χώρα μας να καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα και τα κρούσματα να αγγίζουν καθημερινά τις 3.000, μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τέταρτο κύμα μέσα στον Αύγουστο, μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας που χτυπά ο κορωνοϊός να έχει πέσει στα 27 έτη, ωστόσο κάποιοι δε βάζουν μυαλό και αρνούνται να συνειδητοποιήσουν την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Συγκέντρωση αντιεμβολίαστων

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το κοινωνικό σύνολο και τον συνάνθρωπό τους αλλά και τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για έκρηξη κρουσμάτων τον Αύγουστο, αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και την Ομόνοια, ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και ευθύνης.

Χωρίς ντροπή για την αδιαφορία τους απέναντι στους συνανθρώπους τους, όπου έβρισκαν κάμερα επιχειρούσαν να κάνουν υποδείξεις κατά του εμβολίου.

Ένας αρνητής, έχοντας καλύψει το πρόσωπό του με μαντήλι και φορώντας καπέλο, κινήθηκε απειλητικά προς τους δημοσιογράφους βρίζοντας και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες.

Ακροδεξιά στοιχεία καπηλεύτηκαν την ελληνική σημαία κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός ότι εχθρός της κοινωνίας είναι ο κορωνοϊός. Για αυτούς, μοναδικός εχθρός είναι το εμβόλιο, τα υποτιθέμενα μικροτσίπ και η μετάλλαξη του DNA που, όπως λένε, αυτό προκαλεί.

Καρδιολόγος… μπροστάρης

Ο άνθρωπος με τη ντουντούκα στο χέρι, ο οποίος παροτρύνει τους αρνητές να μην κάνουν το εμβόλιο, είναι γιατρός καρδιολόγος.

Παρόλα αυτά, είναι μπροστάρης στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Είναι εκείνος που διοργάνωσε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους στο έλεος του κορωνοϊού.

Ο επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο γιατρός προσδιορίζεται ως «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και μιλά για πειραματικά εμβόλια και χαμηλή θνητότητα του ιού, χωρίς να υπολογίζει τον αγώνα των συναδέλφων του που ενάμιση χρόνο τώρα παλεύουν να σώσουν όσους νόσησαν.

Πολιτική αντιπαράθεση

Γραφικούς και ανορθολογιστές χαρακτήρισε όσους βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως πρόκειται για όσους συμμετείχαν στους αγανακτισμένους το 2010 και στο δημοψήφισμα του ‘15.

«Ήταν αυτοί που είχαν προπηλακίσει τον Σαμαρά κι εμένα στην ίδια διαδήλωση για τις Πρέσπες. Γιατί είναι οι ίδιοι, φανατικοί, ανορθολογιστές και γραφικοί».

«Αν πήγαινε μία βόλτα ο κ. Γεωργιάδης στην χθεσινή συγκέντρωση, θα έβρισκε πολλούς παλιόφιλους: έναν προς έναν όλους αυτούς με τους οποίους διαδήλωνε παρέα για τη δήθεν προδοσία της Μακεδονίας, εκθρέφοντας τον πιο βαθύ λαϊκισμό και ανορθολογισμό», απάντησε από τη μεριά του ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεντρώσεις σε Πάτρα & Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Κρατώντας πανό, φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολίου και των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/07/2021

Ελλάδα