Ελλάδα

Εστίαση: Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες – «Βλέποντας και κάνοντας»

15.07.2021 | 23:06

Αναβρασμός επικρατεί στην εστίαση, αφού από αύριο θα ισχύουν νέα δεδομένα για τα καταστήματα και τους πελάτες.

Οι επιχειρηματίες τρέχουν να προσαρμοστούν, την ώρα που οι πολίτες είναι προβληματισμένοι για τον νέο τρόπο λειτουργείας των καταστημάτων.

Όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Γκίκας Ξενάκης, σεφ, τα μαγαζιά προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα.

«Ο εσωτερικός μας χώρος θα λειτουργήσει αμιγώς για ανθρώπους οι οποίοι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ο εξωτερικός χώρος θα λειτουργήσει για αρχή μεικτά και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα πάει και θα αποφασίσουμε μήπως τον κάνουμε μόνο για εμβολιασμένους».

Ο κ. Ξενάκης σημείωσε πως υπήρχε η σκέψη να γίνει το μαγαζί το οποίο εργάζεται αποκλειστικά κέντρο για εμβολιασμένους, ωστόσο ακόμη «είναι νωρίς».

«Πάντα λειτουργούσαμε με γνώμονα την προστασία του πελάτη», επισημαίνει, σημειώνοντας πως τα νέα μέτρα είναι επιπλέον πλήγμα σε «μία ήδη ταλαιπωρημένη εστίαση».

Ωστόσο, «έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα με την εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι αναγκαίο οι εσωτερικοί χώροι να είναι αμιγώς για εμβολιασμένους», κατέληξε ο γνωστός σεφ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/07/2021

Ελλάδα