Οικονομία

Συνάντηση Μητσοτάκη – Προκοπίου: Η επόμενη μέρα του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου

15.07.2021 | 22:44

Για την επόμενη ημέρα του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου και τις προοπτικές απασχόλησης που διαγράφονται σε αυτόν, συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου.

Ο κ. Προκοπίου απέκτησε πρόσφατα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταβάλλοντας το ποσό των 62,5 δισ. ευρώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Προκοπίου συζήτησαν για την επόμενη ημέρα  των ναυπηγείων  που θα περιλαμβάνει και την κατασκευή πλοίων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

«Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο παρακμής που πέρασε ο κλάδος. Η Ελλάδα που είναι η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο, πρέπει να γίνει η πρώτη και στην καινοτομία στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σε πόλο έλξης Ελλήνων εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης μπορούν να μετατραπούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.

«Η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και η ανάπτυξη του ναυπηγείου θα δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης νέων ανθρώπων υψηλής εξειδίκευσης, πολλοί εκ των οποίων σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό».

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ειδική συζήτηση και για την απασχόληση των εργαζομένων στα ναυπηγεία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/07/2021

Οικονομία