Ελλάδα

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 15 – 17 ετών

15.07.2021 | 23:13 Eνσωμάτωση

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 - 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την έναρξη του σχολικού έτους, στο τραπέζι πέφτει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, αφού η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλει με μεγαλύτερη ευκολία τα παιδιά.

Οι επόμενες 45 ημέρες που απομένουν θεωρούνται κρίσιμες για να χτιστεί το τείχος ανοσίας και οι εκπαιδευτικές δομές να ξεκινήσουν με περισσότερη ασφάλεια τη λειτουργία τους.

Πάντως, δεν αποκλείεται όσοι εκπαιδευτικοί δεν προσέλθουν για εμβολιασμό να αντιμετωπίσουν διοικητικές κυρώσεις.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 15+

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους νέους από 15 έως 17 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.

Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού των παιδιών τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Με μέτρα η επιστροφή στα αμφιθέατρα

Ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια να επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid ή PCR test, ή είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Υποχρεωτική θα είναι και η χρήση μάσκας.

Παράλληλα, και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προτρέπει τους φοιτητές να είναι εμβολιασμένοι για να μπουν ξανά στα αμφιθέατρα των σχολών τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2021