Ελλάδα

Ίος: Σε καραντίνα 15 Ιταλοί – «Σαρώνει» η μετάλλαξη Δέλτα, νομοταγείς οι επιχειρηματίες

15.07.2021 | 20:43 Eνσωμάτωση

Στον κλοιό της μετάλλαξης Δέλτα βρίσκεται η Ίος, την ώρα που 5 νεαροί Ιταλοί που ταξίδεψαν στο νησί βρέθηκαν θετικοί στον ιό και έχουν μπει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Άλλοι 10 Ιταλοί βρίσκονται σε καραντίνα στο κυκλαδίτικο νησί, καθώς αποτελούν στενές επαφές των 5 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Οι νέοι, ηλικίας 19 ετών, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν το απολυτήριο λυκείου τους.

Σε ξενοδοχείο καραντίνας

Τα παιδιά είναι σε ξεχωριστά δωμάτια σε ξενοδοχείο καραντίνα που έχει δημιουργηθεί στο νησί, όπου είναι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι είναι εμβολιασμένοι.

Το MEGA επισκέφτηκε την Ίο μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποίησε ελέγχους.

Τα λιγοστά κρούσματα που βρέθηκαν, απομονώθηκαν.

Κοκτέιλ με… μάσκα

Στα νυχτερινά μαγαζιά, ο μπάρμαν ετοιμάζει τα ποτά, βάζει τις σωστές αναλογίες και το κοκτέιλ είναι έτοιμο να σερβιριστεί αλλά μόνο για όσους επιτρέπει ο νόμος να είναι στο μαγαζί.

Οι υπόλοιποι περιμένουν στην ουρά να αδειάσει κάποιο τραπέζι και να έρθει η σειρά τους.

«Εμείς έχουμε 7 υπαλλήλους και είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι και τηρούμε όλα τα μέτρα όπως ορίζει ο νόμος», λένε επιχειρηματίες.

Οι όρθιοι, στην πλειοψηφία τους φορούν μάσκα, ακόμα και όσοι περιμένουν τη σειρά τους για να κάτσουν.

Οι μόνιμοι κάτοικοι τονίζουν πως η διασπορά του κορωνοϊού περιορίστηκε σημαντικά στο νησί, καθώς το ποσοστό εμβολιασμένων ξεπερνάει το 90%.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2021