Ελλάδα

Συρροή κρουσμάτων μετά από πάρτι τελειόφοιτων στην Ιό – Τι λένε φοιτήριες στο MEGA

10.07.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Το MEGA βρίσκεται από χθες στην Ιό όπου ο ΕΟΔΥ κάνει όλη την ημέρα τεστ σε κατοίκους και σε επισκέπτες αφού σε μεγάλο κορωνοπάρτι που έγινε στο νησί νόσησαν δεκάδες νεαροί οι οποίοι από το μπαρ κατέληξαν στο μικρό δωμάτιο του ξενοδοχείου καραντίνας.

-Πώς φανταζόσασταν τις διακοπές σας και πως είναι τελικά;

-Τελείως διαφορετικές-
-Οι διακοπές μας ήταν εδώ αλλά δυστυχώς δεν πήγαν όπως τις περιμέναμε.

Η Μιχαέλα και η Άντρια έφτασαν στην Ίο από τη Λεμεσό… τα πρώτα συμπτώματα είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μετά το πάρτι των τελειόφοιτων.. το pcr όμως βγήκε αρνητικό κι έτσι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ίο.

«10 λεπτά πριν ξεκινήσει το ταξίδι ανέβασα πυρετό και νόμισα ότι ήταν από το κλιματιστικό γιατί είχα αρνητικό pcr. Στην πορεία στο ταξίδι ήμουν χάλια είχα πυρετό συνέχεια… και έπαιρνα Panadol για να περνάω τους ελέγχους θερμοκρασίας… Όταν ήρθα εδώ είπα να κάνω το τεστ για να είμαστε τελείως σίγουρες να μην κολλήσουμε αν τυχόν έχω… και τελικά βγήκα θετική»

Οι δύο κοπέλες είναι συμμαθήτριες και συναθλήτριες στην ομάδα στίβου… Η Άντρια… είχε ξανανοσήσει πριν από 6 μήνες… και είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει σε καραντίνα.

Άντρια: Το συμπτώματα είχατε; Αδυναμία και λίγο βήχα. Είναι λίγο οι διακοπές τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα. Πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί και εμείς φορούσαμε μάσκα. Εγώ είχα ξανακολλήσει και κόλλησα για δεύτερη φορά.

Πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο κόλλησαν και τις οικογένειές τους..

«Κόλλησα όμως την αδερφή μου και τη μητέρα μου. Εγώ είμαι καλά εκείνες είναι χάλια έχουν πυρετούς συνέχεια και δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Ειδικά η μητέρα μου.»

Άντι για πάρτι, βουτιές, χορό και ποτά… βλέπουν το νησί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου…

«Χαιρετίσματα στην Κύπρο την κάναμε διάσημη!»

Πολλά ξενοδοχεία στην Ίο φιλοξενούν τελειόφοιτους μαθητές που ήρθαν για πάρτι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και μπήκαν σε καραντίνα….

Έτσι στο νησί έσπευσαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων φαίνεται πως έσωσε το νησί αφού οι ντόπιοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90%!

Από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί τεστ στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 300 τεστ και βρέθηκαν μόλις 5 άτομα θετικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2021