Ελλάδα

«Λουκέτο» σε κατασκήνωση στα Χανιά – «Βροχή» οι καταγγελίες από γονείς

10.07.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Σαρώνει ο ιός στις παιδικές κατασκηνώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μετά τα χθεσινά κρούσματα σε Καπανδρίτι και Χαλκιδική και Χανιά, σήμερα σήμανε συναγερμός σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας όπου έχουν εντοπιστει έως τώρα 6 κρούσματα. Το πρόβλημα οξύνεται από το γεγονός ότι συνήθως όλα τα παιδάκια παίζουν μαζί σε κοινόχτηστους χώρους κάτι που εκτοξεύει την επικινδυνότητα μετάδοσης.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τα μαζικά κρούσματα κορωνοίου σε παιδικές κατασκηνώνεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε Αττική, Κορινθία, Χαλκιδική και Κρήτη εντοπίστηκαν παιδιά θετικά στον ιό.

Σε ακόμη μία κατασκήνωση σήμανε σήμερα κόκκινος συναγερμός αφού κρούσματα κορωνοιού εντοπίστηκαν σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν εντοπιστεί 6 παιδιά θετικά στον ιό

Από τη κατασκήνωση απομακρύνθηκαν μέχρι στιγμής 200 παιδιά και για τα περίπου 800 που παραμένουν όπως λέει ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης τηρείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Λουκέτο» μπήκε στην κατασκήνωση στα Χανιά μετά τη συρροή κρουσμάτων.

Περίπου τριάντα παιδιά βρέθηκαν θετικά με τους γονείς να σπεύδουν να πάρουν τα παιδιά τους και να καταγγέλλουν τις συνθήκες και τη διαχείριση του ζητήματος.

– Ο γιατρός είναι εδώ;
-Nαι
– Θα δώσετε αυτά να της κάνει το τεστ;
– Δεν μπορεί να της το κάνει

«Δεν ελέγχθηκε κανένα παιδί γιατί αν είχε ελεγχθεί θα μας είχαν ενημερώσει για σελφ τεστ να πάρουν τη συγκατάθεσή μας. Εκείνοι σήκωναν το τηλέφωνο και έλεγαν ελάτε να το πάρετε πιθανόν κρύωσε.»

Όπως λέει η ίδια, διαπίστωσε από το τηλέφωνο ότι το παιδί της δεν ήταν καλά:«Μου είπε ότι ένιωθε κάπως άτονα. Την επόμενη ημέρα το πρωί με ενημέρωσαν ότι το παιδί από το προηγούμενο βράδυ έκανε υψηλό πυρετό και πέρασε τη νύχτα στο αναρρωτήριο με έναν άλλο παιδάκι. Γιατί να γίνει όλο αυτό; Γιατί δεν βγαίνει να μας ζητήσει η διεύθυνση δημόσια ένα συγγνώμη.»

Η διεύθυνση της κατασκήνωσης με ανακοίνωσή της ανεφέρε μεταξύ άλλων:«Αμέσως εφαρμόσαμε και ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκαν οι γονείς και προληπτικά απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με το θετικό κρούσμα από το χώρο της κατασκήνωσης»

Κατάσταση συναγερμού σήμανε και σε κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν τουλάχιστον 14 παιδιά θετικά ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτισης.

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν όμως και στο Καπανδρίτι.

Και εκεί γίνονται τεστ σε εργαζόμενους και παιδιά και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2021