Υγεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη μετάλλαξη «Δέλτα» – Φόβοι για κορύφωση 4ου κύματος τον Αύγουστο

03.07.2021 | 20:23

Η μετάλλαξη «Δέλτα» αναζωπυρώνει τους φόβους για νέα κορύφωση τέταρτου κύματος της πανδημίας εντός του καλοκαιριού.

Ο παράγοντας μετάλλαξη «Δέλτα» φαίνεται ότι αποτελεί τη νέα αγωνία επιδημιολόγων και λοιμοξιολόγων. Σε νέα αύξηση κρουσμάτων οδηγεί η ινδική μετάλλαξη και το τέταρτο κύμα σύμφωνα με τους ειδικούς «φουσκώνει» και θα κορυφωθεί τον Αύγουστο.

Στο επίκεντρο τα νησιά, οπού το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκεντρωθούν Έλληνες και ξένοι τουρίστες για τις καλοκαιρινές διακοπές.

100% πιο μεταδοτική

Το στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης «Δέλτα», είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες 100% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Ουχάν και 40% έως 60% πιο μεταδοτικό από την βρετανική μετάλλαξη.

Μοναδικό «αντίδοτο» στις μεταλλάξεις ο εμβολιασμός.

Η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των μόνιμων κατοίκων στα νησιά αλλά και η χρήση μάσκας σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός, μπορεί να προκαλέσει τείχος για τη μετάδοση της μετάλλαξης.

Το τείχος αντίστασης που βρίσκει η μετάλλαξη στις μεγαλύτερες ηλικίες λόγω εμβολιασμού, αποτυπώνεται στη νέα κατανομή ηλικιακών κρουσμάτων.

Οι περισσότερες επιβεβαιωμένες μολύνσεις των τελευταίων ημερών αφορούν κατά κύριο λόγο τους νέους 18 έως 24 ετών, ενώ το 60% των νέων κρουσμάτων αφορά ηλικίες 18 έως 34 ετών.

Αποφασίζουν για τα παιδιά 

Ενδεχομένως την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να δώσει πράσινο φως για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15 έως 17 ετών δήλωσε ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ Γιώργος Χρούσος.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/07/2021

Υγεία