Κόσμος

ΗΠΑ: Καταστροφικές πυρκαγιές σε Καναδά & Καλιφόρνια – Εκατοντάδες νεκροί, τεράστια οικολογική καταστροφή

03.07.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Στο έλεος των πυρκαγιών ο Καναδάς και η Καλιφόρνια.

Τουλάχιστον 130 μέτωπα πυρκαγιών είναι ενεργά στον Δυτικό Καναδά μετά τις θερμοκρασίες ρεκόρ που κατέγραψε η χώρα. Τα μέτωπα αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό καθώς μέσα σε μια ημέρα κατεγράφησαν 12.000 πυρκαγιές.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένταση των φαινομένων τις επόμενες μέρες και επισημαίνουν τον κίνδυνο πρόκλησης νέων μετώπων καθώς θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι κάτοικοι του χωριού Λύτον εγκατέλειψαν τις οικίες τους λόγω πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να αποκλειστεί από τις φλόγες το χωριό.

Η περιοχή, στις αρχές της εβδομάδας, κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία του Καναδά, αγγίζοντας τους 49,6 βαθμούς Κελσίου ενώ από τη Δευτέρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 710 αιφνίδιοι θάνατοι.

Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 150.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη στην Καλιφόρνια από 3 δασικές πυρκαγιές.

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη να ελέγξουν τις φλόγες, οι οποίες πλήττουν τις πιο τουριστικές περιοχές της πολιτείας.

Οι αρχές διέταξαν να εκκενωθούν περιοχές κατά μήκος της λίμνης Σάστα, στα νότια των συνόρων με το Όρεγκον. Η περιοχή αυτή είναι πολύ δημοφιλής για κάμπινγκ.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, τουλάχιστον 40 κτίσματα και 6 κατοικίες έχουν καταστραφεί κοντά στο Λέικχεντ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/07/2021