Υγεία

Euro 2020: Πιθανόν να επιταχύνει νέο κύμα πανδημίας λέει ο ΠΟΥ

03.07.2021 | 20:33

Καμπανάκι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που προειδοποιεί ότι μπορεί να επιταχύνει τις μολύνσεις με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων στα τελικά παιχνίδια της διοργάνωσης.

Οι βρετανικές αρχές και η UEFA αποφάσισαν να συμμετάσχουν από 60.000 φίλαθλοι στους δύο προημιτελικούς αγώνες αλλά και στον τελικό του Euro 2020 που θα λάβει χώρα στο Wembley του Λονδίνου.

Δεδομένου ότι η ινδική μετάλλαξη ή «Δέλτα» έχει πλέον κυριαρχήσει στη Μεγάλη Βρετανία, ο ΠΟΥ προειδοποιεί για ανεξέλεγκτη έξαρση της μετάλλαξης καθώς πολλοί από τους φιλάθλους θα επιστρέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ιδιαίτερα επικριτικοί είναι οι Γερμανοί, με τον υπουργό Εσωτερικών Σιχόφερ να κατηγορεί την UEFA για ανευθυνότητα, ενώ πολλοί στις Βρυξέλλες ζητούν   είτε να αλλάξει η χώρα που θα φιλοξενήσει τον τελικό, είτε να μειωθούν τα άτομα που θα τον παρακολουθήσουν.

Η σύγκρουση έχει και την πολιτική χροιά του Brexit, καθώς η Γερμανία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης αφού ηττήθηκε πρόσφατα από την Αγγλία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/07/2021

Υγεία