Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκλογική ετοιμότητα κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας – Πυρά από ΝΔ

03.07.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα έθεσε το κόμμα του ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια.

Η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμπλήρωση των δύο ετών διακυβέρνησης Μητσοτάκη να σηματοδοτεί για τον Αλέξη Τσίπρα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

«Να νικήσουμε την πιο ακραία, αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική. Να τη νικήσουμε και στην κάλπη των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές στηθούν. Και δε θα αργήσει η ώρα».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μια ψήφο με απλή αναλογική, σημαίνει ότι η χώρα θα έχει την επόμενη ημέρα μια προοδευτική κυβέρνηση.

Προϋπόθεση, όπως είπε με νόημα στα στελέχη του κόμματός του, να προχωρήσει η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και η μετεξέλιξή του σε ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς.

«Ένα κόμμα των μελών και όσων ελπίζουν σε αυτό. Όχι ένα κόμμα βαστάζο προσωπικών στρατηγικών. Ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, νεανικό. Όχι ένα κόμμα φοβικό και αγκυλωμένο. Ένα κόμμα που παίρνει δύναμη από τη δυναμική των κινημάτων και των προοδευτικών ιδεών της εποχής. Όχι ένα κόμμα που μεμψιμοιρεί και μηρυκάζει τις ήττες του».

Για παραλήρημα του κ. Τσίπρα κάνει λόγο η ΝΔ από την πλευρά της.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί τίποτα από αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα. Ζει σε μια δική του εικονική πραγματικότητα και βλέπει παντού εικόνες καταστροφής».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» λίγο πριν τη συμπλήρωση δύο ετών στην κυβέρνηση, οι πολίτες αξιολογούν θετικά το έργο της ΝΔ σε ποσοστό 53,7% και αρνητικά το 46% των ερωτηθέντων.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 12,4 μονάδες, συγκεντρώνοντας 36,5 και 24,1 αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,7, το ΚΚΕ με 6, η Ελληνική Λύση με 4,1 και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Άλλο κόμμα, αναποφάσιστοι και αποχή από την κάλπη, δηλώνει το 19,6% των ερωτηθέντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλέστερος μεταξύ των πολίτικών αρχηγών, συγκεντρώνοντας το 54% στις θετικές γνώμες, ενώ ακολουθεί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με 30%, στην τρίτη θέση ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,8% και τέταρτη η Φώφη Γεννηματά με 26%.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/07/2021