Ελλάδα

Εστίαση & ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων: Μεγαλύτερη & ευκολότερη πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας για τους εμβολιασμένους

30.06.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

Ανακοινώθηκαν τα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι τόσο στην εστίαση όσο και στη ψυχαγωγία. Τα προνόμια επεκτείνονται και στον αθλητισμό και έτσι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο. Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης εξήρε την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός να εφαρμόσει πρώτη το μέτρο αυτό.

Οι εμβολιασμένοι θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση και σε χώρους ψυχαγωγίας με ζωντανά θεάματα και ακροάματα. Μιλάμε για ανοικτά θέατρα, συναυλίες και παραστάσεις.

Σε αμιγείς χώρους μόνο για εμβολιασμένους 14 ημέρες μετά τη 2η δόση ή για νοσήσαντες εντός του τελευταίου 6μήνου η πληρότητα θα είναι 85%, χωρίς μάσκα.

Σε αντίστοιχους μεικτούς χώρους με μη εμβολιασμένους που διαθέτουν αρνητικό τεστ, η πληρότητα εξαρτάται από τον αριθμό των καθήμενων.

Στο 75% για χώρους με λιγότερους από 1000 καθήμενους, 70 % σε χώρους με λιγότερους από 5000 καθήμενους και 65% σε χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους ενώ υποχρεωτικά άπαντες θα φορούν παντού μάσκα.

Στα γήπεδα, ανοικτά και κλειστά, θα έχουν δικαίωμα εισόδου από τις 15 Ιουλίου μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο 6μηνο.

Η πληρότητα ορίστηκε στο 85%, με τη μάσκα υποχρεωτική για όλους και είσοδο για τους ανήλικους με self-test, ενώ η πόρτα για τους ανεμβολίαστους θα είναι κλειστή.

Η Κάρτα Ελευθερίας με το voucher των 150 ευρώ βρήκε ανταπόκριση από τους δικαιούχους νέους 18-25 ετών. Με το «καλημέρα» χθες κλείστηκαν πάνω από 18.000 ραντεβού όταν την προηγούμενη εβδομάδα δεν ξεπερνούσαν τα 8000 με 9000, δηλαδή διπλασιάστηκαν.

Η Aegean, μάλιστα, διπλασιάζει το 150άρι του Freedom Pass, καθώς για κάθε 1 ευρώ που θα δίνουν οι νέοι σε εισιτήριο θα παίρνουν ακόμα 1 ευρώ για ταξίδια από 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022.

Με δύο ταχύτητες θα λειτουργεί πλέον από τις 15 Ιουλίου η εστίαση και οι επιχειρηματίες καλούνται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους…

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα όλων μας.

-Πως θα γνωρίζει ο πελάτης εάν ένα συγκεκριμένο κατάστημα είναι αμιγές ή μεικτό;
Στην είσοδο θα υπάρχει ειδική σήμανση

-Ανεμβολίαστος που αρνείται το τεστ, μπαίνει σε εστιατόριο, μπαρ;
Θα απαγορεύεται η είσοδος.

Ποιος θα ελέγχει την είσοδο των πελατών;
Το βάρος πέφτει στον αρμόδιο του χώρου εστίασης ή διασκέδασης.

-Σε κλειστούς χώρους για παράδειγμα εστιατορίων όπου θα απαιτείται αρνητικό test, θα μπορεί κάποιος να μπει με self test;
Όχι. Μόνο με PCR ή rapid test. Εξαιρούνται οι ανήλικοι, που θα μπορούν να μπουν με δήλωση self test από τους γονείς τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/06/2021