Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Νέα αρχή στην Αλόννησο για τη μικρή Λυδία – Στα χέρια των γονιών της Καρολάιν

29.06.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Μετά από 13 ημέρες, η πόρτα του σπιτιού στην Αγία Παρασκευή άνοιξε. Με τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά, η μητέρα του 33χρονου συζυγοκτόνου πάει να συναντήσει τη μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν.

Τη συνοδεύει ο γιος της, ο αδελφός του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, ενώ με τα χέρια της επιχειρεί να προστατεύσει την εγγονή της από τα φλας των δημοσιογράφων.

Λίγα λεπτά μετά τις 09.00 το πρωί, η μητέρα του 33χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου βγήκε από την πλαϊνή είσοδο του σπιτιού με τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά της. Μητέρα και γιος κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο χωρίς να κάνουν καμία δήλωση.

Σε σακίδιο πλάτης μεταφέρουν τα πράγματα του μωρού ενώ κρατούν σφιχτά στην αγκαλιά τη μικρή λίγο πριν την αποχωριστούν. Η συνάντηση των δύο πλευρών ορίστηκε σε άλλο σημείο από αυτό του σπιτιού, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

«Προστέθηκαν κάποια ψήγματα χαράς στην απέραντη θλίψη της. Στα μάτια αυτού του παιδιού θα βλέπει την Καρολάιν και της μοιάζει και καταπληκτικά, όπως μου είπε», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Από την πλευρά του, ο δολοφόνος μέσω του δικηγόρου του, γνωστοποίησε πως η απόφαση του εισαγγελέα είναι σεβαστή.

«Έγινε σεβαστή η απόφαση από τον εντολέα του, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλύτερο για το παιδί».

Τον Σεπτέμβριο η τελική απόφαση για την επιμέλεια της Λύδίας

Τις επόμενες ημέρες η κ. Σουζάνα με το εγγόνι της θα βρεθούν στην Αλόννησο εκεί όπου θα προσπαθήσουν μαζί να επουλώσουν τα τραύματα και τις πληγές τους.

«Δεν υπάρχει ερωτηματικό ότι υπάρχει αυτήν την στιγμή μια μνήμη η οποία καταγράφει πληροφορίες και εικόνες που θα αναδύονται ανά περιόδους έστω και υποσυνείδητα», δήλωσε η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Η οριστική απόφαση για το μεγάλωμα της μικρής αναμένεται τον Σεπτέμβριο, με τους γονείς του Μπάμπη να έχουν μέχρι τότε το δικαίωμα να βλέπουν τη Λυδία 5 ημέρες τον μήνα στην Αλόννησο όπου διατηρούν και εξοχική κατοικία.

«Οι συναντήσεις βέβαια θα γίνονται στον χώρο του σπιτιού των γονιών της Καρολάιν. Οι γονείς του δράστη έχουν σπίτι στην Αλόννησο και θα μπορούν αν το επιθυμούν να βλέπουν και περισσότερες φορές το παιδί από αυτές που προβλέπονται από τη διάταξη. Αν θελήσουν να τη δουν, θα βρουν ανοιχτή πόρτα από την άλλη πλευρά».

Με το θέμα του μωρού προσωρινά τακτοποιημένο, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος προανήγγειλε την επιθυμία των εντολέων του να ασχοληθούν με την ποινική δικογραφία και τα σκοτεινά της σημεία.

«Τελειώσαμε με το επείγον θέμα του παιδιού. Τώρα θα ασχοληθούμε με την ποινική δικογραφία, να συνδράμουμε και εμείς στο έργο του ανακριτή».

Στο μεταξύ, οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν θα ζητήσουν τη βοήθεια ειδικών ψυχολόγων για να μεγαλώσει και να ανατραφεί σωστά το μόλις 1 έτους αγγελούδι τους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/06/2021