Ελλάδα

Τσούκαλης: Τα τέσσερα ερωτήματα για την κλοπή των πινάκων

29.06.2021 | 18:37 Eνσωμάτωση

Τέσσερα ρητορικά ερωτήματα για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη αλλά και για τον δράστη διατύπωσε μέσω του «Live News» o iδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

«Ο φύλακας μιλά για δύο δράστες. Δεν επιβεβαιώθηκε κάτι. Από την έρευνα που κάναμε τότε με το τμήμα Αρχαιοκαπηλείας και την ΕΥΠ είχαμε πληροφορίες για δύο άτομα» σημείωσε.

«Ένας άνθρωπος που παρακολουθεί τον χώρο και επισκέφθηκε πολλές φορές το εσωτερικό της πινακοθήκης πώς δεν έπεσε στην αντίληψη των σεκιουριτάδων που βρίσκονταν εκεί. Πώς δεν φάνηκε το πρόσωπό του στις κάμερες, να τον δουν εκ των υστέρων οι αστυνομικοί στις κάμερες» διερωτήθηκε ο ερευνητής, ενώ παράλληλα αμφισβήτησε την ικανότητα του δράστη να αφοπλίσει τον συναγερμό.

Το κύριο ερώτημα στην υπόθεση σύμφωνα με τον ερευνητή αφορά τον πίνακα που ο δράστης ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε.

«Ισχυρίζεται ότι ένας από τους πίνακες που πήγε να κλέψει καταστράφηκε. Και μετά τον κατέστρεψε. Ένας άνθρωπος που δηλώνει φιλότεχνος, ακόμα και αν έπαθε ζημιά ένας πίνακας, τον πετάει στην τουαλέτα; Μήπως φυγαδεύθηκε στο εξωτερικό ο πίνακας» είπε.

«Υπάρχουν εμμονικοί άνθρωποι, ειδικά στην Λατινική Αμερική, άνθρωποι του υπόκοσμου, που θέλουν να έχουν κάποιους συγκεκριμένους πίνακες ή και αρχαιότητες, ακόμα και αν δεν μπορούν να τους επιδεικνύουν» κατέληξε ο ερευνητής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/06/2021