Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση σε Αθήνα, οργή σε Άγκυρα και στο βάθος Κυπριακό

25.06.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα παραλοιπόμενα της Συνόδου ενδιαφέρον είχε η διασταύρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στην κουζίνα, στον οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως με την εμμονή της Τουρκίας για δύο κράτη δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λύση του Κυπριακού.

Οργίλη αντίδραση από την Τουρκία στον κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου. Η Τουρκία θέλοντας να δοκιμάσει τα νεύρα της Αθήνας στέλνει το Γιαβούζ συνοδεία πολεμικού σε ταξίδι δυτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Πάντως απέναντι στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας ένα μήνυμα στέλνει η Ρωσία της οποίας πολεμικά πλοία θα ασκηθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με βολές πυραύλων σε περιοχή νοτίως της Κρήτης στην καρδιά του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και με βάση ελληνική NAVTEX αναγνωρίζοντας την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή.

Στην Αθήνα με γοργούς ρυθμούς προχωρά το εξοπλιστικό πρόγραμμα και στην υπόθεση των νέων φρεγατών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να τονίζει στη Βουλή πως θα υπάρξουν αποτελέσματα προς το τέλος του καλοκαιριού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/06/2021