Χωρίς κατηγορία

Φλόριντα: 150 αγνοούμενοι από κατάρρευση κτιρίου – Υπήρχε πρόβλημα στατικότητας

25.06.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Κάτω από αυτά τα συντρίμμια του πολυόροφου κτιρίου στην Φλόριντα τα σωστικά συνεργεία αναζητούν περισσότερους από 150 ανθρώπους.

Τόνοι υλικών βρίσκονται στο σημείο που πριν από μία ημέρα υπήρχε ένα πολυώροφο κτίριο στο παραλιακό μέτωπο του Μαϊάμι. Το δωδεκαώροφο κτίριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, μία πρωτόγνωρη στα χρονικά της Φλόριντα κατάσταση.

Η κατάρρευση που έγινε στη 1 και μισή τα ξημερώματα βρήκε στα κρεβάτια τους τους ενοίκους των 136 διαμερισμάτων του κτιρίου που ισοπεδώθηκαν.Κόσμος άρπαζε τα παιδιά του και έτρεχε από τις πόρτες. Καθώς πηγαίναμε προς την έξοδο όλοι ούρλιαζαν και ήταν σε πανικό.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους ενώ έχει ανέβει δραματικά και ο αριθμός των αγνοούμενων.

Οι διασώστες δεν σταματούν να ψάχνουν για ίχνη ζωής κάτω από τόνους τσιμέντου. Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα ενώ ο τρόπος με τον οποίο κατέρρευσε το κτίριο γεννά ερωτηματικά.

Στο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1981 γίνονταν εδώ και κάποιο διάστημα εργασίες συντήρησης της οροφής με τα αμερικανικά μέσα να αναφέρουν πως υπήρχαν και προβλήματα στατικότητας. Ενδεικτική και η εικόνα που δημοσιεύουν τα ξένα δίκτυα με το κτίριο πριν και μετά την καταστροφή του.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως το πολυώροφο κτίριο που είχε χτιστεί σε βαλτώδη περιοχή υποχωρούσε κατά 2 χιλιοστά το χρόνο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/06/2021