Κόσμος

Διεθνής ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα+»

25.06.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ θα επιτρέπετα η είσοδος και η έξοδος από τη Λισσαβόνα τα Σαββατοκύριακο. Εστιατόρια και καφετέριες θα κλείνουν στις 15:30 το μεσημέρι ενώ θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των πελατών.

Χθες στην Πορτογαλία καταγράφηκαν 1.556 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ρεκόρ από τον περασμένο Φεβρουάριο. Περισσότερα από 1.000 ήταν στη Λισσαβόνα, όπου επτά στις 10 νέες μολύνσεις είναι της μετάλλαξης «Δέλτα».

Ισραήλ

Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους επανέρχεται στο Ισραήλ μόλις 10 ημέρες από την απόσυρση του μέτρου, μετά την καταγραφή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε αρκετές περιοχές.

Με πολλά από τα νέα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί σε σχολεία, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ζήτησε να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών.

Βρετανία 

Συνολικά 42 κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα+» κατέγραψαν χθες οι αρχές της Αγγλίας. Πρόκειται για μετάλλαξη που είναι ακόμη πιο μεταδοτική από την Δέλτα, τα νέα κρούσματα της οποίας ξεπέρασαν τις 35.000 μέσα σε μία εβδομάδα στη Βρετανία.

Γερμανία

Θέμα εβδομάδων και όχι μηνών είναι η κυριαρχία της μετάλλαξης «Δέλτα» στη Γερμανία. Προς το παρών το νέο στέλεχος ευθύνεται για το 15% των νέων κρουσμάτων, είπε ο υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν και πρόσθεσε ότι η εξάπλωση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ρυθμό των εμβολιασμών.

Τέλος, ουρές για εμβόλιασμό στη Μόσχα όπου το 90% των νέων κρουσμάτων είναι της μετάλλαξης Δέλτα, που εξαπλώνεται ραγδαία ανάμεσα στις νεότερες ηλικίες. Χθες οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν και πάλι τις 20.000 ενώ οι νεκροί τους 600.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/06/2021