Ελλάδα

Υπεγράφη η σύμβαση για το εμβληματικό έργο του E65 – Ανάδοχος του έργου η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ

24.06.2021 | 20:46

Στην ολοκλήρωση ενός οδικού άξονα, που θα δώσει νέες προοπτικές στην Κεντρική Ελλάδα και θα μειώσει σημαντικά τις αποστάσεις, προχωρά η κυβέρνηση, με ανάδοχο την ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ.

Πρόκειται για τον άξονα Ε65, η κατασκευή του οποίου θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. ,

Οι υπογραφές έπεσαν σήμερα στο υπουργείο Μεταφορών και οι μπουλντόζες ξεκινούν άμεσα την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας ε65 που ενώνει την Εγνατία Οδό με την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωσή του Ε65 το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί μια ώρα και τριάντα λεπτά, αντί των δύο ωρών και τριάντα λεπτά, που απαιτούνται σήμερα.

«Τι σημαίνει, λοιπόν, στην πράξη αυτό το έργο; Σημαίνει γρήγορες και πάνω απ’ όλα ασφαλείς μετακινήσεις. Σημαίνει ανταγωνιστική, αλλά και περιβαλλοντικά φιλική, κίνηση από την Αθήνα προς τη Δυτική Μακεδονία και τις αντίστοιχες συνδέσεις με την Ιταλία τα Δυτικά Βαλκάνια και μέσω αυτών στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Συνεπάγεται την ουσιαστική ενίσχυση, δηλαδή, της διεθνούς θέσης της χώρας μας ως κόμβου υποδομών της ευρύτερης περιοχής» υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Το Βόρειο τμήμα που ξεκινάει από τα Τρίκαλα και καταλήγει Εγνατία έχει μήκος μήκους 70,5χλμ προϋπολογισμού 442 εκατ. € και η διάρκεια κατασκευής 3 χρόνια με διατομή 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ.

Συγκεκριμένα θα κατασκευασθούν:

• Έξι κόμβοι
• Δύο σήραγγες με συνολικό μήκος 65μ και 400μ
• Δύο σήραγγες με εκσκαφή και επανεπίχωση με συνολικό μήκος 264μ και 180μ
• 31 γέφυρες
• Δύο κέντρα Εκμετάλλευσης και Συντήρησης (ΚΕΣ)
• Ένα Μετωπικό Σταθμό διοδίων (Οξύνεια)

Σε όλο το μήκος του έργου θα κατασκευασθούν χώροι Στάθμευσης και Ανάπαυσης, καθώς και νέο δευτερεύον οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των γειτονικών περιοχών.

«Θα παραδώσουμε εμπροθέσμος στο υπουργείο έναν αυτοκινητόδρομο ο οποίος θα εκπλήξει ευχάριστα τους κατοίκους ως προς την χρηστικότητα του» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης.

Τις επόμενες εβδομάδες θα παραδοθούν τα πρώτα 14 χιλιόμετρα στο νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/06/2021

Ελλάδα