Πολιτισμός

Το πρώτο 5G μουσείο στην Ελλάδα από την WIND

24.06.2021 | 21:01 Eνσωμάτωση

Στη νέα ψηφιακή εποχή περνάει το Μουσείο Μπενάκη, χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει το 5G δίκτυο της WIND.

Το Μουσείο ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες του κοινού του για ψηφιακές δράσεις, υλοποιώντας εναλλακτικές εικονικές εμπειρίες και προωθώντας την ψηφιακή πρόσβαση στον πολιτισμό.

Η ολική ανατροπή στην ομαλή λειτουργία των μουσείων τους τελευταίους μήνες αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν τη διερεύνηση και, εντέλει, την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η WIND και το Μουσείο Μπενάκη προχώρησαν στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, κάνοντας το μεγάλο βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Η συνεργασία των δύο πλευρών περιλαμβάνει τόσο τη μετάβαση του Μουσείου Μπενάκη στα δίκτυα νέας γενιάς υπερυψηλών ταχυτήτων της WIND, όσο και τη δημιουργία του πρώτου 5G μουσείου στην Ελλάδα.

Αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών της WIND, το Μουσείο Μπενάκη θα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του από ολόκληρο τον κόσμο τη δυνατότητα για εικονικές περιηγήσεις.

Οι 5G υποδομές θα επιτρέψουν στο Μουσείο Μπενάκη να παρέχει στους επισκέπτες εφαρμογές που αξιοποιούν τεχνολογίες όπως είναι το virtual reality (VR), προκειμένου οι επισκέπτες να πάρουν μία γεύση από την καθημερινότητα στις διαφορετικές ιστορικές περιόδους που καλύπτει το μουσείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/06/2021