Πολιτική

Άδειασμα Τσακαλώτου σε Πολάκη για τα εμβόλια

24.06.2021 | 20:43 Eνσωμάτωση

Αλλεπάλληλα είναι τα αδειάσματα για τον Παύλο Πολάκη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεξάρχοντος του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χτες αποδοκίμασε ουσιαστικά τις δηλώσεις Πολάκη για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπου από το βήμα της Βουλής με εμφατικό τρόπο ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις του Παύλου Πολάκη για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού είναι προσωπικές και δεν εκπροσωπούν και εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί το φάρμακο να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό».

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι «το δικό μας μήνυμα προς τους πολίτες είναι ξεκάθαρο: να μην έχετε φόβο για το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για εσάς, τις οικογένειές σας, τους φίλους σας και για την Ελλάδα».

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε από την ΝΔ να σταματήσει να χρεώνει τις δηλώσεις Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «και εμείς θα μπορούσαμε να τονίσουμε πράγματα που έχουν πει βουλευτές σας αλλά που δεν τα υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης».

«Τα κόμματα εκπροσωπούνται από τον πρόεδρο και τα όργανά τους»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Τσαλώτου έχει ως εξής: «Όλα τα κόμματα αντιπροσωπεύονται από τον πρόεδρο και τα όργανά τους. Στην Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκπροσωπώ εγώ ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Να το κάνω λοιπόν ξεκάθαρο. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα φάρμακο τον εμβολιασμό. Όσοι πιο πολλοί και πολλές εμβολιαστούν άμεσα τόσο το καλύτερο για την χώρα.

»Πάμε και πιο πέρα για τις πατέντες και τις φτωχές χώρες. Δεν θα τελειώσουμε με την πανδημία αν η κάλυψη δεν είναι για όλο τον κόσμο. Όμως, ας μην κάνουμε σπέκουλα. Το βασικό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως κόμματα. Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πράγματα που έχουν αναφέρει βουλευτές σας και που εσείς ή ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τα υιοθετούσε. Σε κάθε περίπτωση το δικό μας ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο είναι: μην φοβάστε το εμβόλιο, είναι σημαντικό για εσάς, είναι σημαντικό για τις οικογένειές σας, την κοινότητά σας, για την Ελλάδα».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/06/2021