Πολιτική

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα δεν τηρεί το μορατόριουμ»

24.06.2021 | 20:49 Eνσωμάτωση

Προκαλεί εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος με νέες δηλώσεις του, επαναφέρει τα περί προστασίας των συμφερόντων της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Χουλουσί Ακάρ θέτει για άλλη μια φορά θέμα συνδιαχείρισης του πλούτου στην περιοχή «ανάμεσα στις δύο χώρες», μη υπολογίζοντας κυριαρχικά δικαιώματα, έκανε δε πάλι λόγο για ελληνική προκλητικότητα.

«Δυστυχώς, όμως, συναντούμε μερικές φορές τις προκλητικές ενέργειες των Ελλήνων συνομιλητών μας. Για παράδειγμα; Υπάρχει η Συμφωνία των Αθηνών που συνάψαμε αμοιβαία το 1988. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε ότι παρόλο που υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ και για μη διεξαγωγή δραστηριοτήτων όπως ασκήσεις μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και στις εθνικές μας εορτές, αυτό δεν τηρείται» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες δήλωσε ικανοποιημένος από το αρχικό σχέδιο των συμπερασμάτων που έχουν να κάνουν με την Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ζήτησε από την κυβέρνηση να πιεστεί η Τουρκία να συνδέσει ζητήματα όπως η τελωνειακή της ένωση με κοινή προσφυγή στη Χάγη για την ΑΟΖ.

Ως προς το Κυπριακό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι η μόνη λύση για το Κυπριακό μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/06/2021