Ελλάδα

«Στην Αθήνα η Λυδία θα είναι η κόρη του φονιά» – Αίτημα αποκλειστικής επιμέλειας από τη μητέρα της Καρολάιν

24.06.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Από εκεί που και οι δυο πλευρές μιλούσαν για συνεπιμέλεια, πλέον η οικογένεια της Καρολάιν ζητεί την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού, καταθέτοντας μάλιστα σήμερα το σχετικό αίτημα στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία έχει ήδη στα χέρια της την έκθεση των κοινωνικών λειτουργών.

«Το παιδί αυτό στη μεν Αθήνα θα είναι το παιδί του δολοφόνου, στη δε Αλόννησο θα είναι το κοριτσάκι της μανούλας του της Καρολάϊν γιατί την λατρεύουν».

Σε αυτή τη φράση ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν συμπύκνωσε τη θέση των εντολέων του για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Η μητέρα της άτυχης 20χρονης κατέθεσε επίσημα αίτημα για την ανάληψη της αποκλειστικής επιμέλειας της Λυδίας στην εισαγγελέα ανηλίκων.

Η ενός έτους Λυδία, το εγγόνι της, είναι για τη μητέρα της Καρολάιν μετά τη στυγερή της δολοφονία η μόνη παρηγοριά της. Έχασε την κόρη της με τον πιο στυγερό τρόπο, δε θέλει να αφήσει και τη Λυδία να μεγαλώσει μακριά της.

Θετικές οι εισηγήσεις για την Αλόννησο

Στις εισαγγελικές αρχές έχουν παραδοθεί τα πορίσματα των κοινωνικών υπηρεσιών που εξέτασαν τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα.

«Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών κυρίως από την Αλόννησο είναι θετικές» πρόσθεσε ο κ. Χαρμάνης.

Η πλευρά των νομικών παραστατών της οικογένειας Καρολάϊν προσκόμισε στην εισαγγελέα ανηλίκων πραγματικά περιστατικά και απόψεις επιστημόνων, ψυχιάτρων οι οποίοι συνηγορούν στην άποψη ότι θα πρέπει να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της 20χρονης αδικοχαμένης κοπέλας.

Έξι μήνες στην Αθήνα, έξι μήνες στην Αλόννησο

Στην εισαγγελέα ανηλίκων κατατέθηκε αίτημα και από την πλευρά της οικογένειας του 33χρονου πιλότου με το οποίο ζητείται η από κοινού άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Η οικογένεια του καθ ομολογία δολοφόνου ζητάει, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι μήνες το χρόνο η Λυδία να διαμένει στην Αθήνα, και έξι μήνες στην Αλόννησο με τους άλλους της παππούδες.

«Δεν θα υπάρξει καμία δικαστική διένεξη για το παιδί. Η θέση του εντολέως μου είναι ό, τι καλύτερο για το παιδί» υπογράμμισε ο δικηγόρος του 33χρονου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Στο πατρικό σπίτι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που ομολόγησε μετά από 37 ημέρες ότι σκότωσε τη σύζυγο του Καρολάιν παραμένει η μικρούλα τους. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους γονείς τους. «Ταΐζουμε το μωρό τώρα σας ευχαριστούμε» ήταν η απάντηση τους.

Η απόφαση των εισαγγελικών αρχών για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της Λυδίας αναμένεται αύριο ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το δικαστήριο εντός τριών μηνών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/06/2021