Ελλάδα

Σοκ: Επίθεση με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες – Όλοι τους στο νοσοκομείο

23.06.2021 | 19:56 Eνσωμάτωση

Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την επίθεση κρύβεται ένας κληρικός η υπόθεση του οποίου δικαζόταν σήμερα στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, επτά Μητροπολίτες, με αποτέλεσμα όλοι τους να μεταφερθούν με τραύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του ως τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την επίθεση βρίσκεται ένας κληρικός η υπόθεση του οποίου δικαζόταν σήμερα στο Συνοδικό Δικαστήριο. Μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει σήμερα.

Αντέδρασε στο γεγονός ότι καθόταν στο εδώλειο του Συνοδικού Δικαστηρίου και με αυτό τον τρόπο έδειξε την αγανάκτησή του.

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Ανάμεσα στους Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση είναι ο Κηφισίας, Άρτης, Ζακύνθου και Γλυφάδας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/06/2021