Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι τρεις σοβαρά

23.06.2021 | 20:54 Eνσωμάτωση

Πανικός επικράτησε το απόγευμα Τετάρτης στην Μονή Πετράκη, όταν έξι ιερείς και ο φρουρός της Μονής δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι, από κληρικό του οποίου η υπόθεση εκδικαζόταν σήμερα στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Όλοι διακομίσθηκαν με τραύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Τρεις από τους έξι Μητροπολίτες θα οδηγηθούν στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ, καθώς φέρουν πιο σοβαρά εγκαύματα. Οι εν λόγω Μητροπολίτες φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικαζόταν ο ιερέας, ο οποίος υπάγεται στη Μονή Βέροιας και Ναούσης.

Οι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέταζε την υπόθεσή του. Πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει σήμερα.

Κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης – Βάρης Αντώνιος, Άρτης Καλλίνικος, Ζακύνθου Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής – Κονίτσης Ανδρέας, και Κασσανδρείας Νικόδημος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/06/2021