Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Τρεις αντιφατικές εκδοχές για το πώς σκότωσε την Καρολάιν

23.06.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Oι δικαστικοί λειτουργοί επέμειναν πολύ στον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 33χρονος πιλότος αφαίρεσε την ζωή της γυναίκας του. Και αυτό είναι και ένα βασικό σημείο στο οποίο πέφτει σε σοβαρές αντιφάσεις δίνοντας 3 διαφορετικές εκδοχές. Αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς ότι την πήρε αγκαλιά και την πίεσε, στη συνέχεια ότι είχε ανέβει πάνω της, ενώ στον ανακριτή ότι έγειρε δίπλα της.

Τρεις διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο με τον οποίο σκότωσε τη σύζυγό του, έχει δώσει στην αστυνομία και τους ανακριτές ο 33χρονος πιλότος.

Στις 16:40 το απόγευμα της 17ης Ιουνίου, όταν κάθεται απέναντι από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και έχοντας αντιληφθεί ότι τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, ομολογεί για πρώτη φορά το έγκλημα και δίνει την πρώτη περιγραφή για τον τρόπο με τον οποίο έκοψε την ανάσα της Καρολάιν.

“Η Caroline κοιμόταν. Για να μην την τρομάξω, ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά…Η Caroline ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Η Caroline συνέχισε να τινάζεται και εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει και να την πείσω να κοιμηθούμε και οι τρεις μαζί στο κρεβάτι. Κάποια στιγμή, όπως τιναζόταν, το πρόσωπό της ήταν στο μαξιλάρι, εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Caroline σταμάτησε να κουνιέται.”

«Την πίεζα με το βάρος μου»

Σχεδόν 12 ώρες αργότερα στις 03:00 τα ξημερώματα ο πιλότος καταθέτει εκ νέου στους αστυνομικούς και δίνει μια διαφορετική εκδοχή της σκηνής του εγκλήματος. Ο 33χρονος επιχειρεί ξανά να εμφανίσει το θύμα του ως επιθετικό ωστόσο σε αυτή την κατάθεση τοποθετεί τον εαυτό του σε διαφορετική θέση και αποκαλύπτει για πρώτη φορά οτι μιλάει στο θύμα του που παλεύει να ζήσει

“Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: «Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις». Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κανα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Caroline είχε σταματήσει να κουνιέται.

«Έγειρα δίπλα της»

Ενώπιον του ανακριτή αλλά και του εισαγγελέα ο 33χρονος επιχείρησε να δώσει μια πιο απλή εκδοχή. Προσπαθώντας ξανά να σώσει τον εαυτό του, υποστήριξε πως έγειρε πάνω στην Καρολάιν για να ξαπλώσει και όπως ήταν εκείνη μπρούμυτα τη σκότωσε.

Η σπασμένη πόρτα της σοφίτας μαρτυρά έντονες λογομαχίες μεταξύ του ζευγαριού, που δεν αποκλείεται να είχαν και βίαια ξεσπάσματα.

Οι τρεις διαφορετικές εκδοχές που δίνει ο καθ’ομολογία δολοφόνος δείχνουν περίτρανα πως ακόμα και μετά την αποκάλυψη του φρικτού εγκλήματος δεν δίνει πειστικές απαντήσεις και ακριβή περιγραφή των όσων έκανε τη μοιραία νύχτα στα Γλυκά Νερά.

Τα σημεία – κλειδιά για την εξέλιξη των ερευνών 

Υπάρχουν ακόμη πολλά σημεία αυτής της υπόθεσης που πρέπει να φωτιστούν.  Στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν τα κινητά του πιλότου και της Καρολάν όχι μόνο για την κίνησή τους, αλλά για το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, η έρευνα στα κινητά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Κάποια στοιχεία έχουν ενταχθεί ήδη στη δικογραφία. Μιλάμε για το κινητό κυρίως του 33χρονου πιλότου που ακούσαμε ότι είχε δραστηριότητα την ώρα που υποτίθεται ήταν δεμένος/ ακινητοποιημένος.

Γίνεται ωστόσο αναδρομή και έρευνα και στις προηγούμες ημέρες προκειμένουν να δουν τι διαμειβόταν ανάμεσα στην Καρολάιν και τον πιλότο ή σε άλλα πρόσωπα.

Αναφορικά στη σχέση του ζευγαριού υπήρχε ένα ρήγμα που διευρυνόταν με την πάροδο του χρόνου. Στην προστριβή φαίνεται να εμπλέκονται και κάποιοι συγγενείς του πιλότου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γυναίκα που συμβούλευε την νεαρή κοπέλα θα κληθεί εκ νέου για κατάθεση. Ενδιαφέρον δεν έχουν μόνο τα προγενέστερα της εγκληματικής ενέργειας γεγονότα, αλλά και όσα έχουν γίνει μετά την δολοφονία, που φαίνεται να υπάρχουν προσπάθειες του Μπάμπη να μην αποκαλυφθούν στοιχεία για τη σχέση του με την Καρολάιν.

Ενώ έχει αποκλειστεί η παρουσία τρίτου προσώπου στη σκηνή του εγκλήματος.

Τέλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι από τις ψηφιακές αναλύσεις του κινητού του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου δεν προκύπτει καμία σχέση του με τον επιχειρηματία Σταύρο Δογιάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/06/2021