Ελλάδα

Μυστήριο γύρω από το δάνειο και την αγορά του οικοπέδου πριν τη δολοφονία της Καρολάιν

23.06.2021 | 17:33

43 ημέρες έχουν περάσει από το ειδεχθές έγκλημα των Γλυκών Νερών, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την περίπλοκη υπόθεση πάντως να μην σταματά στην ομολογία του δράστη.

Να περιμένουμε εξελίξεις στην πολύκροτη αυτή υπόθεση υπογράμμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου πιλότου.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Και να περιμένετε και εξελίξεις όσων αφορά την δικογραφία. Αξιολόγηση στοιχείων, πραγματογνωμοσύνες, έτερες καταθέσεις».

Ο προφυλακισμένος πιλότος δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα πως το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, πυροδοτώντας τη συζήτηση για τα κίνητρα που τον οδήγησαν να πνίξει εν ψυχρώ την 20χρονη Καρολάιν.

Από την πρώτη κατάθεση του, όταν ακόμα μιλούσε για την κινηματογραφική ληστεία που ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει, έκανε γνωστό στις αστυνομικές αρχές πως οι δυο τους είχαν εξοφλήσει ήδη το οικόπεδο πάνω στο οποίο θα έχτιζαν το δικό τους σπίτι.

«Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε σπίτια ήδη χτισμένα, μετά όμως σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας. Είδαμε αρκετά οικόπεδα, τα οποία μας τα έδειχναν μεσίτες».

Ο μεσίτης που είχε υποδείξει στο ζευγάρι 5 ακίνητα οικόπεδα στο Πικέρμι μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS. Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει το ζευγάρι είχε βάλει όριο τις 60.000 ευρώ.

«Τους δώσαμε 5 συνολικά οικόπεδα για να χτίσουν. Κάποια στιγμή πήραν τηλέφωνο και είπανε μας ενδιαφέρει ένα από αυτά. Στην συνέχεια, τους στείλαμε χαρτιά. Αυτοί είχαν περιορίσει το κόστος στις 60.000 για την αγορά οικοπέδου. Είχαν έρθει και οι δύο μαζί και είχαν φέρει και το μωρό και ήταν παραμονή των Χριστουγέννων. Πέρσι τα Χριστούγεννα».

Η συμφωνία αυτή δεν έκλεισε ποτέ. Τέλη Ιανουαρίου όμως ο 33χρονος πιλότος έρχεται σε συμφωνία με ιδιοκτήτη ενός οικοπέδου στη Διώνη Πικερμίου στην περιοχή Δασαμάρι έναντι 55.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης στο LIVE NEWS η αγορά γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες με τον πιλότο να εξοφλεί ολόκληρο το ποσό την ημέρα των συμβολαίων.

«Μέσω κάποιου κοινού γνωστού μου είπαν ότι ο άνθρωπος ψάχνει ένα οικόπεδο στην περιοχή της Διώνης στο Πικέρμι και κοίταγε με κάποιους μεσίτες, εγώ είμαι ιδιώτης. Είχαμε κανονίσει αυτό που φαίνεται, 55.000 ευρώ. «Με ενδιαφέρει», μου είπε ο άνθρωπος, «μου κάνει». Μου λέει «να ελέγξω τους τίτλους με τον δικηγόρο», του λέω «σαφέστατα, έλεγξέ τους».

Οι διαδικασίες αρχίσαν μέσα Φεβρουαρίου και αρχές Μαΐου 5 μέρες πριν από τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν η αγοραπωλησία ολοκληρώνεται.

«Ήταν τέσσερις ή πέντε μέρες νομίζω μετά την Μεγάλη Εβδομάδα. Πρέπει να ήταν Πέμπτη. Εντωμεταξύ εγώ του είχα πει και το τίμημα να ήταν όλο στο τέλος, με μια τραπεζική επιταγή. Αλλά ο άνθρωπος μου είπε «καλύτερα να δώσω μια προκαταβολή με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό». Κανονικά όλο. Την ημέρα του συμβολαίου πήραμε την τραπεζική επιταγή του υπολοίπου του οικοπέδου και το τίμημα αυτό που σας λέω τελείωσε».

Την ίδια ώρα, το ζευγάρι είχε αναθέσει σε μια κατασκευαστική εταιρεία την κατασκευή του σπιτιού συνολικής αξίας 190.000 ευρώ δίνοντας προκαταβολή το ποσό των 15.000 ευρώ.

«Τα ποσά αυτά δηλαδή οι 190.000 ευρώ για την κατασκευή και οι 55.000 ευρώ για το οικόπεδο ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο 160.000 ευρώ. Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα, με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε ταμείο που θα συμπλήρωνε το δάνειο για το σπίτι».

«Ξέρω όμως ότι τα παιδιά είχαν αγοράσει ένα οικόπεδο στο Πικέρμι και ήθελαν να χτίσουν εκεί ένα σπίτι για να μην είναι άλλο στο ενοίκιο. Για την αγορά του σπιτιού βοηθήσαμε και εγώ με τον σύντροφο μου και η οικογένεια του Μπάμπη. Τα παιδιά επίσης θα έπαιρναν και ένα δάνειο. Δεν μπορώ όμως να σας πω με σιγουριά πόσα χρήματα έδωσαν γι’ αυτήν την αγορά», είπε η μητέρα της Καρολάιν.

Τα σχέδια για μια ειδυλλιακή ζωή, όπως φαινόταν από μακριά να ζει το ζευγάρι, έμειναν μετέωρα από το έγκλημα της 11ης Μαΐου.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/06/2021

Ελλάδα