Υγεία

Διεθνής αναγνώριση και διάκριση στη ρομποτική χειρουργική για τον Δρ. Βασίλη Πουλάκη

23.06.2021 | 19:16

Στο «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Βασίλειος Πουλάκης, χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος με εξειδίκευση στη ρομποτική χειρουργική. Ο κ. Πουλάκης είναι ο νούμερο 1 ρομποτικός χειρουργός στην Ευρώπη και ο νούμερο 2 στον κόσμο. Εξήγησε τον ρόλο της ρομποτικής στην ουρολογία αλλά και πως ασχολήθηκε με αυτόν τον τομεά της ιατρικής.

«Η αγάπη προς τη δουλειά που κάνεις, η δουλειά του μυρμηγκιού, κάθε μέρα να προσέχεις. Δεν είναι μια εργολαβία που ξεκίνησα πριν 15 χρόνια όταν ξεκίνησα ρομποτικές επεμβάσεις στην Ελλάδα. Ήταν αγάπη για τη δουλειά, αγάπη για τον ασθενή και πίστη στη νέα τεχνολογία», ανέφερε.

«Το επίτευγμα έχει προέλθει εδώ και 15 χρόνια. Είναι καθημερινή δουλειά, εμπιστοσύνη των ασθενών στα αποτελέσματά μας, και φροντίδα ενός ολόκληρου συστήματος. Χειρουργούμε ουρολογικές κακοήθειες με ρομποτική χειρουργική αναίμακτα, εύκολα, ανώδυνα και με καλά αποτελέσματα. Είναι μια προέκταση των χεριών μέσα στην κλειστή κοιλιά του ασθενούς. Μπορώ και κάνω καλύτερα κινήσεις από ότι αν είχα τα δικά μου χέρια», εξήγησε.

«Η πιο συχνή επέμβαση είναι ο καρκίνος του προστάτη. Ο άνδρας ενδιαφέρεται να φύγει από πάνω του το κακό και ταυτόχρονα να μη χάσει την ποιότητα ζωής του, για παράδειγμα την εγκράτεια των ούρων και φυσικά την στύση. Ρομποτικά μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε όλα στο βαθμό που είναι δυνατό.», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/06/2021

Υγεία