Ελλάδα

Γλυκά Νερά: «Κλειδί» η ξηλωμένη κάμερα της μεζονέτας

23.06.2021 | 18:17

Ο κ. Σωκράτης Κάτσικας, καθηγητής ασφαλείας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων Νορβηγικού πανεπιστημίου NTNU μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την κάρτα μνήμης και την κάμερα ασφαλείας που κατέστρεψε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν.

Όπως είναι γνωστό η κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στο σαλόνι της μεζονέτας ξηλώθηκε και πετάχθηκε στο πάτωμα. Ο 33χρονος μάλιστα είχε αφαιρέσει την κάρτα μνήμης που αναζητάται.

«Είναι πιθανό να ανακτηθούν κάποια δεδομένα. Μια φυσική καταστοφή δεν σημαίνει ότι κάνει εντελώς μη ανακτήσιμα όλα τα δεδομένα από την κάμερα», ξεκαθάρισε ο κ. Κάτσικας αναφορικά στην κάρτα μνήμης.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να προκύψει τι ώρα ξηλώθηκε η κάμερα και βγήκε η κάρτα, σημείωσε: «Από την ακριβή εγκατάσταση και της σύνδεσης του δικτύου μέσα στο σπίτι. Είδα ότι είναι μια wifi κάμερα που μιλά με κάποιο ρούτερ. Αυτό σημαίνει ότι κάποια καταγραφή των στοιχείων της κάμερας μπορεί να γίνεται, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από τις τεχνικές της προδιαγραφές και τον τρόπο που έχει συνδεθεί.».

«Δεν είναι απαραίτητο, μπορεί απλά να επανεργοποιήθηκε η επιλογή να στέλντονται οι ειδοποιήσεις.», σημείωσε για την μη ύπαρξη δραστηριότητας από τις 01:30.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/06/2021

Ελλάδα