Ελλάδα

Έρχονται επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά ταξί – Δείτε το ποσό

17.06.2021 | 13:41 Eνσωμάτωση

Σε γενναία κίνητρα επιδότησης προχωράει η Κυβέρνηση προς τους ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να αντικαταστήσουν το παλιό τους όχημα με ηλεκτρικό στο πλαίσιο του προγράμματος Κινούμαι ηλεκτρικά. Στόχος της είναι η γρήγορη μετάβαση σε καθαρές μεταφορές.

Κίτρινα μεν… πράσινα δε! Σε ταξί με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στοχεύει η κυβέρνηση προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές ρύπων.

Η χρηματοδοτική ενίσχυση ανέρχεται στις 20.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο και επιπλέον 2.500 ευρώ ως αποζημίωση αντικατάστασης για την απόσυρση του παλιού αυτοκινήτου αρά συνολικά η ενίσχυση θα είναι 22.500 ευρώ ώστε να αντικαταστήσουμε παλιά ρυπογόνα αυτοκίνητα με νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα ταξί είναι ένα μέσο που κυκλοφορεί όλη μέρα στο κέντρο των πόλεων. Συνεπώς η μετάβαση σε ηλεκτροκίνητα θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αρά εφόσον αντικαταστήσουμε παλιά ρυπογονα με νέα ηλεκτροκίνητα βοηθάμε την ατμόσφαιρα στα κέντρα των πόλεων , βοηθούμε και μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και από την άλλη βοηθάμε τους επαγγελματίες να αποκτήσουν νέας τεχνολογίας καθαρά αυτοκίνητα.

Η επιδότηση έχει διπλασιαστεί από εκείνη που τρέχει από τον Αυγούστου 2020.Σειρά έχει η αντικατάσταση παλαιών λεωφορείων με νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/06/2021