Ελλάδα

Αλαλούμ με τα self-tests και τη διάθεσή τους από τα φαρμακεία

17.06.2021 | 13:37

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τη διάθεση των self-tests. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλη Ιουνίου τυπικά ίσχυε η υποχρέωση των φαρμακοποιών να δίνουν δωρεάν τα self-tests.

Ωστόσο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά από συνάντηση με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, συμφώνησε να διανέμονται δωρεάν self-tests και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ωστόσο, από αυτή την απόφαση διαφοροποιήθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, σημειώνοντας ότι μετά το Σάββατο που θα δοθούν και τα τελευταία στην εκπαιδευτική κοινότητα «δεν προτιθέμεθα να τα δίνουμε δωρεάν στους πολίτες, και αυτό γιατί έχουμε υποστεί ένα μεγάλο φόρτο εργασίας όλο αυτό το διάστημα, και με τα self-tests, αλλά και με τους εμβολιασμούς, και δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα αίτημά μας, από ένα μεγάλο πακέτο θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την περασμένη Παρασκευή πολλοί ήταν οι υπάλληλοι που επισκέφθηκαν τα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν τα δωρεάν self-tests, ωστόσο δεν βρήκαν, με αποτέλεσμα είτε να αγοράσουν, είτε να πάνε στην εργασία τους χωρίς τεστ.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/06/2021

Ελλάδα