Κόσμος

Οι ερωτήσεις που εκνεύρισαν τον Τζο Μπάιντεν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν

17.06.2021 | 13:29

Στη Γενεύη ο Τζο Μπάιντεν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσαν το χάσμα που χωρίζει τις χώρες τους στα περισσότερα θέματα, από τις κυβερνοεπιθέσεις μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι δυο πρόεδροι συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για την ασφάλεια του διαδικτύου και τον έλεγχο των εξοπλισμών, ενώ επεισοδιακές ήταν οι δύο ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου.

Στην καυστική ερώτηση δημοσιογράφου του CNN αναγκάστηκε να απαντήσει ο Τζο Μπάιντεν στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη σε κυβερνοεπιθέσεις, υποβάθμισε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρνήθηκε ακόμη και να πει το όνομα του Αλεξέι Ναβάλνι, είπε η δημοσιογράφος.

Αυτή δεν ήταν η μόνη αμήχανη στιγμή του Αμερικανού προέδρου μπροστά στις κάμερες.

Ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν γλίτωσε από τις δύσκολες ερωτήσεις στις οποίες απάντησε συγκρατώντας με δυσκολία των εκνευρισμό του.

Στο τραπέζι, στο οποίο ακόμα και το νερό που είχαν μπροστά τους οι δύο αντιπροσωπείες ήταν διαφορετικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν δώρα. Ο Μπάιντεν φέρεται να έδωσε στον Πούτιν ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και μια κρυστάλλινη φιγούρα βίσωνα ενώ ο Ρώσος πρόεδρος ανταπέδωσε με ένα σετ γραφείου με θέμα τη Μόσχα.

Ωστόσο οι δυο τους αναχώρησαν από τη Γενεύη χωρίς να απευθύνουν ο ένας στον άλλο προσκλήσεις για αμοιβαίες επισκέψεις σε Ουάσιγκτον και Μόσχα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/06/2021

Κόσμος