Πολιτική

Εργασιακό νομοσχέδιο: Με αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία συγκέντρωσε 158 θετικές ψήφους – Καταψήφισε η αντιπολίτευση – «Ναι» στις θετικές ρυθμίσεις πλην του ΚΚΕ  

17.06.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Με 158 «ΝΑΙ» από σύσσωμη της Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, υπερψηφίστηκε χθες από τη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο, επί της αρχής, στο σύνολό του και επί των 129 άρθρων του, στην ονομαστική ψηφοφορία, την οποία προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση, Μετά την ψηφοφορία ξέσπασε ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά από μια σφοδρή σύγκρουση στην ολομέλεια μεταξύ των πολιτικών αρχηγών το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ψηφίστηκε επί της αρχής με τις ψήφος μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ωστόσο η προεκλογικού χαρακτήρα σύγκρουση που προηγήθηκε στην ολομέλεια δεν αποτυπώθηκε και στην ονομαστικής ψηφοφορία που προκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με πολλά άρθρα να υπερψηφίζονται ακόμη και πλειοψηφία που άγγιζε τις 280 θετικές ψήφους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΝΑΙ σε 55 άρθρα και το ΚΙΝΑΛ σε 57.

Ρεσιτάλ υποκρισίας καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους μιλώντας ουσιαστικά για ένα βαθιά αντεργατικό έκτρωμα με βολικό φερετζέ την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών του 2019, οι οποίες είναι αποτελούν και τα μόνα άρθρα τα οποία υπερψήφισαν όλα τα κόμματα της Βουλής.

Στις βολές Χατζηδάκη για την καταψήφιση από το ΣΥΡΙΖΑ του άρθρου 55 για την κατοχύρωση του 8ωρου η Κουμουνδούρου μιλά για υποκρισία από την πλευρά του υπουργού Εργασίας, καθώς στην επόμενη κιόλας παράγραφο προβλέπεται η ουσιαστική κατάργησή του με την θέσπιση της δεκάωρης τετραήμερης διευθέτησης και χωρίς αύξηση αποδοχών εργασία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/06/2021