Ελλάδα

Ανησυχία και σύγχυση στους πολίτες για το εμβόλιο της AstraZeneca – Γ. Μαντέλας στο MEGA

16.06.2021 | 20:23

Την σύγχυση που έχει προκαλέσει στους πολίτες η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca σχολίασε ο διευθυντής της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» Γιώργος Μαντέλας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζϊμα.

Το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή αλλάζει συστάσεις κάθε λίγο και λιγάκι έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και άγχος στους πολίτες της χώρας. «Στην επιτροπή δεν ομονοούν. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Ακούς πολλές διαφορετικές απόψεις. Στο τέλος της ημέρας μένει η τελική ανακοίνωση. Σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξαν πολιτική τέσσερις φορές για το ποίοι, πότε και πως θα κάνουν το AstraZeneca», σημείωσε ο Γιώργος Μαντέλας.

«Κι εκεί αλλάζουν τακτικότατα συστάσεις. Είναι καινούργια εμβόλια. Αυτό που μαθαίνουμε έιναι ότι σε κάθε συνεδρίαση ο πρώτος μεταφέρει τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό σχετικά με τις έρευνες και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Υπάρχει δικαιολογία, αλλά αυτό που περιμένει κανείς από μια επιτροπή όπως αυτή των λοιμωξιολόγων είναι να ακούει μια φωνή, να λέει ένα πράγμα και να είναι κανόνας.», πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη μας στην αρμόδια επιτροπή.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/06/2021

Ελλάδα