Ελλάδα

Ελληνικό: Μπρος ολοταχώς για τη μεγαλύτερη αστική αναπλαση στην Ευρώπη

16.06.2021 | 21:14 Eνσωμάτωση

Στην αγορά των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. αποφάσισε να προχωρήσει η Lamda Development, κάτι που σηματοδοτεί και την έναρξη της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Η ανάπλαση του Ελληνικού ξεκινά. Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκαν σήμερα και τη διευθέτηση με το ΤΑΙΠΕΔ που αφορά την άδεια λειτουργίας του καζίνο, η Lamda Development αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Με ολοκληρωμένα τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την πρώτη φάση, αλλά και εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση για τα έργα αυτά, η ανάπλαση αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς.

Στις 25 Ιουνίου θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο η πρώτη δόση του τιμήματος ποσού 300 εκατομμυρίων ευρώ και θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή ποσού 347 εκατομμυρίων ευρώ.

«Προσβλέπουμε στο να γίνουμε πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας μέσα από τη δημιουργία μιας ‘έξυπνης πράσινης πόλης’. Με το Ελληνικό θα δημιουργήσουμε ένα έργο πρότυπο σε πολλαπλά επίπεδα που θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας διεθνώς», σημειώνει ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development.

Οι επενδύσεις της πρώτης πενταετίας για την ανάπλαση της έκτασης των 6,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων θα ανέλθουν στα 2,5 δισ. ευρώ και θα αφορούν την κατασκευή βασικών υποδομών, ενός σημαντικού τμήματος του μητροπολιτικού πάρκου και πολυτελών κατοικιών, ανέγερση του εμπορικού κέντρου και δύο πύργων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, αναβάθμιση της μαρίνας Αγίου Κοσμά με την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου και κατασκευή παραθαλάσσιου οικισμού με κατοικίες ήπιας δόμησης.

Στο δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου η Lamda Development θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις των διαγωνισμών που διενεργεί για την ανάληψη των εργασιών από κατασκευαστικές εταιρίες και της εκπόνησης μελετών από αρχιτεκτονικά γραφεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/06/2021