Ελλάδα

Ζάκυνθος: Στη φυλακή ο φερόμενος ως εκτελεστής της 37χρονης

13.06.2021 | 20:35

Για επτά ολόκληρες ώρες ο φερόμενος ως εκτελεστής της 37χρονης κατέθετε στις δικαστικές αρχές της Ζακύνθου δηλώνοντας αθώος και ότι δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη.

«Δεν υπάρχουν σε βάρος μου αποδεικτικά στοιχεία που να με τοποθετούν στον τόπο και το χρόνο του εγκλήματος, όπως επί παραδείγματι δακτυλικά αποτυπώματά μου, γενετικό υλικό μου, πειστήρια, όπως π.χ. το όπλο του εγκλήματος και η μοτοσικλέτα των δραστών» δήλωσε ο κατηγορούμενος.

Ο 38χρονος υποστήριξε πως στις 9 Ιουνίου, ημέρα δολοφονίας της 37χρονης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ με σκοπό να συναντηθούν για να του δώσει βιογραφικό σημείωμα για τον υιού του το οποίο θα παρωθούσε στον καταζητούμενο εφοπλιστή.

«Στην πραγματικότητα δεν ήμουν καν στη Ζάκυνθο ούτε στις 8, αλλά ούτε και στις 9 Ιουνίου 2020…Δεν είχα καμία αντιδικία με τον Κορφιάτη και την σύζυγο του, ούτε είχα να αντλήσω την παραμικρή ωφέλεια από το θάνατό τους» ανέφερε ο ίδιος.

Στην κατάθεση του επίσης ανάφερε πως ο φερόμενος ως οδηγός της μοτοσικλέτας δεν θα μπορούσε να είναι εκείνος καθώς αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στο χέρι.

«Η αδυναμία του… να χρησιμοποιεί το χέρι του καθιστά αδύνατη την οδήγηση από εκείνον μηχανής, αυτοκινήτου ή σκάφους. Συνεπώς, η κατασκευασμένη ιστορία ότι τάχα ήταν αυτός που οδηγούσε τη μηχανή, με την οποία δήθεν πήγαμε στο σημείο, όπου βρίσκονταν ο Διονύσης Κορφιάτης και η σύζυγος του και διαπράξαμε σε βάρος τους τα ως άνω αδικήματα, δεν αντέχει καν στη λογική» συμπλήρωσε.

Ο μάρτυρας κλειδί σύμφωνα με τον 38χρονο έλαβε 50.οοο από τον Ντίμη Κορφιάτη για να στοχοποιήσει τον ίδιο και τους υπολοίπους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/06/2021

Ελλάδα