Κόσμος

Ακροδεξιός πέταξε αλεύρι στον Μελανσόν κατά τη διάρκεια πορείας στο Παρίσι

13.06.2021 | 21:26

Μια σακούλα αλεύρι έριξε ο νεαρός ακροδεξιός στον Ζαν Λουκ Μελανσόν, μπροστά στις κάμερες. Στιγμές μετά το συμβάν ο Γάλλος πολιτικός χωρίς ίχνος ταραχής τόνισε στα Γαλλικά μέσα.

«Πρόκειται για βία, σας το λέω δεν γνωρίζω ποιος είναι ο άνθρωπος που το έκανε αλλά πέτυχε τον στόχο του καθώς είστε όλοι εδώ και το θέαμα ήταν σίγουρο. Όλα είναι καλά, έχω παρά μόνο αλεύρι, είμαι ζωντανός» είπε ο Μελανσόν.

Η επίθεση έγινε στο κέντρο του Παρισιού λίγο πριν την έναρξη της πορείας ενάντια στην ακροδεξιά που οργάνωσε το κόμμα του Μελανσόν “Ανυπότακτη Γαλλία” και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 70.000 πολίτες.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση κατά πολιτικού ηγέτη στην Γαλλία μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Την περασμένη Τρίτη o 28χρονος Νταμιάν Ταρέλ χαστούκισε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλα Μακρόν.

Γαλλικά μέσα σημειώνουν πως ο νεαρός που πέταξε αλεύρι στον πολιτικό της Γαλλικής Αριστεράς δεν προσήχθη αμέσως μετά την πράξη του. Αντίθετα οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό εξακρίβωσαν τα στοιχεία του και τον άφησαν να φύγει. Ο δράστης, ανενόχλητος έκανε δηλώσεις στα κανάλια.

«Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μην εκνευρίζεται κανένας με όλους αυτούς τους επικεφαλής των κομμάτων που κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και σαν “μπουρζουαζία” μιλάνε στο λαό» ανέφερε ο δράστης.

Τέσσερις ώρες μετά το συμβάν τελικώς ο δράστης προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού και ανακρίνεται.

Ο Γαλλικός Τύπος μιλά για έναν 27χρονο με δικό του κανάλι στο διαδίκτυο το οποίο αριθμεί περισσότερους από 18.000 ακολούθους. Ο νεαρός με το ψευδώνυμο Τιλ, στα βίντεο του προβάλει τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία ενώ έχει φιλοξενήσει κάποιες από τις πιο γνωστές ακροδεξιές περσόνες της γαλλικής ραπ μουσικής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/06/2021

Κόσμος