Ελλάδα

Διπλωματική κόντρα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας με αφορμή το EURO

13.06.2021 | 22:50

Παρά τις ελληνικές διαμαρτυρίες για την μη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο Βουκουρέστι εναντίον της εθνικής ομάδας της Αυστρίας, φορώντας φανέλες με το όνομα «Μακεδονία», καθώς το ίδιο όνομα διατηρεί ακόμα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας.

Την ίδια στιγμή και στις κερκίδες του Nationala Arena στο Βουκουρέστι οι φίλαθλοι της Βόρειας Μακεδονίας κρατούσαν κασκόλ με την πρώην συνταγματική ονομασία «Μακεδονία».

Να σημειωθεί ότι στον πίνακα που αναγράφεται το σκορ της αναμέτρησης, η γειτονική μας χώρα αναφέρεται ως «Βόρεια Μακεδονία».

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση» ήταν από χτες η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/06/2021

Ελλάδα