Αθλητικά

Σοκαρισμένος ο πλανήτης από την κατάρρευση του Έρικσεν

13.06.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Δανία – Φινλανδία, 43ο λεπτό. Ο Κρίστιαν Έρικσεν χάνει τις αισθήσεις του και καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο. Τα λεπτά που ακολουθούν μοιάζουν εφιαλτικά.

Ο αρχηγός, Σιμόν Κιάερ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μέχρι να μπουν οι γιατροί. Προσπαθεί να σώσει τη ζωή του συμπαίκτη του, αποτρέποντας τη γλώσσα του από το να γυρίσει.

Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Ο κόσμος στις κερκίδες αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πως ένας ποδοσφαιριστής προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή.

Οι παίκτες της Δανίας με όση ψυχική δύναμη έχουν, δημιουργούν ένα ανθρώπινο τείχος, αποτρέποντας τις κάμερες από το να δείξουν τις εικόνες. Προστατεύουν τον Έρικσεν που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, προστατεύουν τον κόσμο από σοκαριστικές εικόνες. Προστατεύουν το ποδόσφαιρο.

Η Σαμπρίνα Γένσεν, σύζυγος του Έρικσεν, ξεσπά σε κλάματα και προσπαθεί να πλησιάσει τον άντρα της. Η εικόνα του Κιάερ να την αγκαλιάζει και να προσπαθεί να την ηρεμήσει, συγκλονίζει.

«Ήταν ένα πολύ, πολύ δύσκολο βράδυ. Μας έγινε μια υπενθύμιση για το ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Είναι οι σχέσεις, που μετράνε. Είναι οι κοντινοί μας άνθρωποι. Είναι η οικογένεια και οι φίλοι μας» δήλωσε ο προπονητής της Δανίας.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του πλανήτη

Μετά από λίγο το φορείο σηκώνεται και ο Έρικσεν οδηγείται στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκείνη τη στιγμή ο φωτογραφικός φακός τον απαθανατίζει με ανοιχτά μάτια να κρατά το κεφάλι του. Είναι η ίδια στιγμή που οι καρδιές όλων επέστρεψαν στις θέσεις του. Ο ποδοσφαιριστής είχε και πάλι τις αισθήσεις του.

Το ματς διακόπτεται και οι ποδοσφαιριστές της Δανίας τον συνοδεύουν μέχρι το ασθενοφόρο. Όταν επιστρέφουν στο γήπεδο όλοι τους χειροκροτούν. ΦΗ

Τραγικές στιγμές στο χορτάρι

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ο πλανήτης παγώνει μπροστά σε κατάρρευση ποδοσφαιριστή. Υπήρξαν κάποιοι που πάλεψαν με δεν τα κατάφεραν. Υπήρξαν κι άλλοι που βγήκαν νικητές στη μάχη με τον θάνατο. Όπως ο Φαμπρίς Μουάμπα που για 78 λεπτά ήταν κλινικά νεκρός.

Η αξία της ζωής των ποδοσφαιριστών επανέρχεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Η σημασία της άμεσης επέμβασης με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε κάθε γήπεδο καθίσταται σαφής μέσα από μια ακόμη στιγμή που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/06/2021