Υγεία

Αξιωματούχος EMA: Nα σταματήσει η χορήγηση εμβολίων AstraZeneca και στους άνω των 60 ετών

13.06.2021 | 20:16

Διπλή βόμβα από αξιωματούχο του ΕΜΑ για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson and Johnsosn.

O επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έβγαλε κίτρινη κάρτα στο εμβόλιο της Οξφόρδης προτείνοντας να μην χρησιμοποιείται σε άτομα άνω των 60 ετών, καθώς υπάρχουν φόβοι για σπάνιες θρομβώσεις.

Σταντ απ Σαράντης Μιχαλόπουλος :

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) πάντως θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, κράτη έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω των 50 περιορίζοντας τη χρήση του στον ηλικιωμένο πληθυσμό. Όλα αυτά τη στιγμή που τα εμβόλια της Pfizer και της Μοντέρνα κερδίζουν έδαφος και βρίσκονται σε επάρκεια. Το μεγάλο στοίχημα είναι ο εμβολιασμός των πολιτών πριν από το φθινόπωρο για την αποφυγή ενός νέου πανδημικού κύματος.

Η συζήτηση πάντως για τα προνόμια των εμβολιασμένων συνεχίζεται με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μη χρήση μάσκας από εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.ΦΙΛΕΡ :

Από 14 έως 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή τριών αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία όλης της επικράτειας (πλην Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας) σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών.

Στην Αχαΐα η διανομή των τριών τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνει απευθείας από τις σχολικές μονάδες. Στην Θεσσαλονίκη από 14 έως 19 Ιουνίου πέραν των τεστ που αναλογούν στην εκπαιδευτική κοινότητα θα διατίθενται από τα φαρμακεία και τρία τεστ σε όσους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν την περασμένη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/06/2021

Υγεία