Πολιτική

Τουρκικές προκλήσεις εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

11.06.2021 | 21:05

Μήνυμα ισχύος από τον στόλο με την άσκηση «Καταιγίδα» που ολοκληρώθηκε, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε επιθεώρηση του στόλου εν πλω επί της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», στον Σαρωνικό Κόλπο, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κατ’ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε μια θετική ατζέντα, αλλά κατά τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε και πάλι λόγο για μαξιμαλιστικές θέσεις της Αθήνας. «Όλοι το γνωρίζουν. Ο λαός μας το γνωρίζει. Έχουμε διαφωνίες σχετικά με το Αιγαίο. Ο λαός μας βλέπει ότι η Ελλάδα έχει ‘μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις’ στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Το State Department ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει τους S-400 στην Τουρκία ακόμα και αν μεταφέρονταν στη βάση του Ιντσιρλίκ. «Επιτρέψτε μου να πω απλώς ότι ποτέ δεν προσφέραμε καμία ένδειξη ότι είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε την κατοχή από την Τουρκία του συστήματος S-400» σημείωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Σουλτάνος μετά την προσευχή της Παρασκευής προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφερόμενος στην σειρά επαφών που θα έχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν τις σχέσεις των δύο χωρών, επίσης στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΝΑΤΟ θα έχω και άλλες διμερείς συναντήσεις» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα συνέχισε να προκαλεί. Ο υδρογραφικός σταθμός την Σμύρνης παράτεινε την παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό Τουμπιτάκ Μαρμαρά στο Ικάριο μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/06/2021

Πολιτική