Πολιτική

Ένταση στη Βουλή: Ο Τασούλας δεν έδωσε τον λόγο στον Τσίπρα – Σκληρή απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

11.06.2021 | 20:46 Eνσωμάτωση

Χάος και ένταση επικράτησε σήμερα στην Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον λόγο προκειμένου να μιλήσει για το περιεχόμενο ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό για τις δανειακές υποχρεώσεις της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεν του έδωσε το λόγο λέγοντας ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στον Κανονισμό της Βουλής χωρίς να έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της δικής του ερώτησης.

Η απάντηση του κ. Τασούλα προκάλεσε την έκρηξη του κ.Τσιπρα ο οποίος τόνισε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό οι αρχηγοί λαμβάνουν τον λόγο όποτε τον ζητήσουν.

«Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως Πρόεδρος του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων και όχι ως πρόεδρος ο οποίος δέχεται σκονάκια» ανέφερε ο κ. Τσίπρας

«Θα λογοδοτήσετε» ήταν η τελευταία φράση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας.

Η ΝΔ παρέπεμψε σε παλαιότερη ανακοίνωσή της για τα οικονομικά της στην οποία αναφέρεται ότι αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι οι ετήσιοι τόκοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση νόμου που προβλέπει καταβολή του 75% της κρατικής επιχορήγησης από υπερχρεωμένα κόμματα με στόχο την αποπληρωμή των χρεών τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/06/2021