Κόσμος

Μισό εκατομμύριο δόσεις στις φτωχότερες χώρες θα δωρίσουν οι ΗΠΑ

11.06.2021 | 20:55 Eνσωμάτωση

Με φόντο τη γραφική Κορνουάλη οι ηγέτες των 7 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου έχουν στην κορυφή της ατζέντας την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δωρίσουν στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη μισό δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων. Ακόμη 500 εκατομμύρια θα δοθούν από τις υπόλοιπες χώρες που μετέχουν στην διάσκεψη.

Δίπλα στους 7 ισχυρούς ηγέτες βρέθηκε και ο Αλμπέρτ Μπουρλά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, της εταιρείας που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοιό. Ο Μπουρλά τόνισε πως το εμβόλιο κερδίζει τη μάχη με τις μεταλλάξεις.

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης, των χωρών με τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω του κορωνοιού, μέσω ρευστοποίησης ομολογιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έξω από τον κλοιό των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στο Κάρμπις Μπέι, διαδηλωτές βρήκαν ευφάνταστους τρόπους προκειμένου να ζητήσουν από τους επτά ηγέτες περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος και την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/06/2021