Ελλάδα

Στις 2 Ιουλίου ανοίγουν κέντρα διασκέδασης & μπαρ σε κλειστούς χώρους – Πώς θα λειτουργήσουν

11.06.2021 | 13:04 Eνσωμάτωση

Επανέρχεται από αύριο η μουσική στην εστίαση ενώ επεκτείνεται και το ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας από τις 00.30, στη μία και μισή το πρωί.

Ειδικότερα, από αύριο, Σάββατο 12 Ιουνίου, ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα μπαίνει στη ζωή μας. Το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται από τις 00:30 στη 01:30. Οι έξοδοι σε εστιατόρια και μπαρ θα είναι πλέον μετά μουσικής, αλλά χωρίς να επιτρέπεται ο χορός.

Την ίδια ημέρα αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Σε κάθε περίπτωση η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική χρήση για όλους.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Όμως ο προγραμματισμός δεν σταματά εκεί. Οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν πως το διάστημα 12 έως 30 Ιουνίου θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο πριν την πλήρη κατάργηση των περιοριστικών μέτρων.

Από την Πέμπτη 1η Ιουλίου καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι πολίτες θα κινούνται χωρίς περιορισμούς και τα καταστήματα της εστίασης θα επιστρέψουν στην πλήρη κανονικότητα. Η εστίαση θα λειτουργεί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους.

Από την 1η Ιουλίου αυξάνεται και το όριο καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων όπου θα φτάνει τα 300 άτομα. Οι δεξιώσεις θα γίνονται με τη συνοδεία μουσικής αλλά όχι με χορό.

Για τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/06/2021