Κόσμος

Γλυπτό από ηλεκτρονικά απόβλητα που απεικονίζει τους ηγέτες της G7 κοσμεί την Κορνουάλη

11.06.2021 | 13:41 Eνσωμάτωση

Γλυπτό από ηλεκτρονικά απόβλητα που απεικονίζει τους ηγέτες της G7, κατασκευάστηκε στην Κορνουάλη της Αγγλίας με αφορμή τη σύνοδο κορυφής που ξεκινά σήμερα.

Σκοπός της δημιουργίας του είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τις επιπτώσεις που προκαλούν στο περιβάλλον τα απορρίμματα ηλεκτρικών συσκευών.

Από τον Μπόρις Τζόνσον και τον Εμανουέλ Μακρόν, μέχρι την Άγκελα Μέρκελ και τον Τζο Μπάιντεν, το δημιούργημα του γλύπτη Joe Rush, απεικονίζει τους ηγέτες της G7 και φτιάχτηκε λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή. Ο λόγος;

«Ο Τζόι και εγώ δουλεύουμε μαζί εδώ και 30 χρόνια, φτιάχνοντας «γλυπτά» από απορρίμματα, από «παλιοσίδερα», πράγματα που ο κόσμος απλώς πετά στα σκουπίδια, και αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία και το ιδανικό μέρος για να τους το δείξουμε κατάμουτρα», ανέφερε ο γλύπτης Άλεξ Ράκετζ.

Παγκοσμίως, τα τελευταία τρία χρόνια, δημιουργήθηκαν πάνω από 53 εκατ. τόνοι ηλεκτρικών αποβλήτων. Υλικά που σύμφωνα με τον γλύπτη πρέπει να βρεθούν εύκολοι τρόποι για να επαναχρησιμοποιούνται ή να ανακυκλώνονται.

«Αυτό που θα ήθελα να κάνουν οι ηγέτες στη σύσκεψη της G7, είναι να μιλήσουν μεταξύ τους και να βρουν ένα σχέδιο το οποίο δεν θα μετατοπίζει απλώς το πρόβλημα από τη μία κομητεία στην άλλη», είπε ο εικαστικός καλλιτέχνης Τζο Ρας.

Το γλυπτό βρίσκεται σε εξαιρετικά ορατό μέρος και έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να «κοιτά» τους ηγέτες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/06/2021