Πολιτική

Πολεμικό Ναυτικό: Ισχυρό μήνυμα αποτροπής λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

11.06.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Ένα εντυπωσιακό μήνυμα ισχύος και εθνικής αυτοπεποίθησης έστειλε ο στόλος με την άσκηση «Καταιγίδα» που ολοκληρώθηκε, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  πραγματοποίησε επιθεώρηση του στόλου εν πλω επί της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», στον Σαρωνικό Κόλπο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδειξε τον ενθουσιασμό του για τις επιδώσεις του Πολεμικού Ναυτικού με σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Από την υπουργική σύνοδο των μεσογειακών χωρών μελών της ΕΕ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθύμισε και πάλι το πλαίσιο της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, 3 ημέρες πριν την αναμενόμενη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί. Ο υδρογραφικός σταθμός την Σμύρνης παράτεινε την παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό Τουμπιτάκ Μαρμαρά στο Ικάριο μέχρι τις 13 Ιουνίου ενώ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του αφού αναφέρθηκε στην δυσάρεστη για αυτόν συνέντευξη με τον Δένδια στην Άγκυρα έκανε και πάλι λόγο για μαξιμαλιστικές θέσεις της Αθήνας.

Η Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε πως δε δέχεται ούτε μεταφορά των S-400 στο Ιντσιρλίκ ενώ η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης δήλωσε πως δε θα επιτραπούν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα της.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/06/2021